keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Auvo

Siinä ei auvo jokahetki liki ole, kun vanhaa taloa puseeraa uuteen uskoon. Se on ihan hurja aika, vaiva, raha ja työ kun vanhaa taloa remontoi ja laittaa. Ihanaahan se pääsääntöisesti on ja hyvinkin tiedossa oli, mutta on tälläkin kolikollla kääntöpuolensa : Välillä homma tympäsee aikatavalla ja joskus tuntuu ettei homma lopu oskaan. Oikeesti ei lopukkaan, mutta kun edes saisi isoimmat alta pois. Paljonhan täällä on tehty. Ihan älyttömästi. Luulen, ettei moni ikinä arvaa tai tiedä kuinka paljon, varsinkaan sellainen, joka ei ole läheltä tälläistä seurannut. Välillä on tullut tutuiltakin kommenttia " Aa, te ootte maalannu keittiönseinän sisältä punaiseksi. " Juu ollaan, ja vaihdettu seinät myös niin sisältä ulkoa kun tuhannen touhu siihen päälle. Eikä missään tapauksessa sillä, että kaikkien täytyisi edes tietää. Jokaisella on niin ne omat mielenkiinnon kohteensa, enkä edes oleta, että kaikki sukulaiset tai ystävät pysyisi meidän mielenkiintojen, kuten talon, kärryillä.

Ulkopuolihan on vaihdettu vuosi sitten, mutta osa seinistä maalattiin vaan kertaalleen ja ai miten rakoset näkyykin sievästi ( ei ) auringonvalossa. Siispä neljä seinää sutien tänä kesänä uudestaan. Meidän täytyy ilmeisesti vuokrata nosturi, koska osa seinistä on niin korkeita, ettei millään tavan telineillä niitä kokoa. Tai siis kokoaa kyllä, jos näkee sen vaivan, miten kokoaminen vie. Sitten tuo vaaleansininen autotallin ovi.. Hmm, se on tarkoitus maalata samalla värillä kuin sokkeli ja tänään mies rälläköi toisen oven vanhan maalin pois. Katsotaan kuinka uusi tarttuu. Minunhan tuo piti tehdä, mutta himskatin suojalasit ei pysynyt päässä. Mutta hieno, hienompi siitä tulee :) Sitten vielä kun saa täytemaata tuon seinän korkean sokkelin eteen.

Viikonloppuna saadaan kaivuri kaivamaan patolevyjä. Niin ja sitten on kymmenittäin muitakin hommia kesän kuluessa, mutta ei niistä tähän. Tehdään mitä pystytään. Onneksi ja toivottavasti meillä on aikaa. 

Koti on paikoista rakkain ja vaikka näitä hommia kuinka välillä kiroaa, niin ehdottomasti hommat on kodin arvoisia <3


Toinen autotallin ovi rälläköity, toinen ei. Aurinkoisen päivän jälkeen vilkkaa seinänkin raot ja sokkeli odottaa lisätäytettä. Mutta oma se on ja rakas.Lisää remontista ainakin täällä.

Hei, onko jo keskiviikko? On! Mukavaa jatkoa viikolle :)


-Miia

6 kommenttia:

 1. Paljon on työtä vanhassa talossa mutta ihanan saa kun itse remontoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ja vanha talo oli meille selkeä valinta :)

   Poista
 2. Samat hommat meillä edessä, joten vertaistukea saa täältä! ;) Se on ehkä rasittavinta, että rahaa menee niin paljon siihen ei sinänsä näkyvään, salaojiin, eristeisiin, sähkö- ja viemäritöihin jne, ja vähemmän jää siihen, mihin eniten haluaisi keskittyä, eli sisustamiseen ja se on yleensä se, minkä vieraat huomaa, vaikka töitä ois paiskittu noiden muiden juttujen kanssa paljon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävitkin mielessä, kun tätä kirjoitin. Samat sanat vertaistuesta :) Meilläkin laitettu myös putket ja sähköt uusiksi. Hurjasti hommaa ja nostaa talon arvoa, kun sen vaan muistaisi aina itsekkin, vaikkei ne arjessa näykkään.

   Poista

Tassunjälki olisi mukava.