torstai 1. tammikuuta 2015

Aarteita ja lamppuloita


Täällä uusi vuosi alkoi hyvin nukutun yön jälkein puhtia täynnä. Kuvasin ja rullaisin keittiön maton myytäväksi, pesin lattiat ja suunnittelin hieman uuttakin kotiin. Voi tykkäisin kovasti meidän keittiön punaisesta karvamatosta, mutta on myönnettävä, että koirat, tuo matto ja minun pikkutarkkuus muutamien asioiden suhteen ei ole hyvä yhdistelmä. Koirien ehkä lempiharrastus on möyhiä karvamatolla ja jestas miten voikin häiritä omaa silmää karvamaton läsähtäminen. Jatkuvasti saisi olla imuroimassa. Matosta tulee likaisen näköinen länässä, vaikka ei ole muuten sitä. Matosta saa joku koiraton perhe hyvän maton ( hu, johan helpotti )


Olen muutaman päivän yrittänyt löytää keltaiselle lampulle kaveria makuuhuoneeseen nettikirppari palstan kautta ( käykö teistä muut rättei, lumpui ja retroi - palstalla?. Aivan ihana retohenkinen ja hyväntuulinen kirppupalsta ). Vielä ei ole tärpännyt. Muutama tosi ihana onkin, mutta tuolla palstalla on nyt menossa sellainen huutokauppa ja lamppujen hinnat on kohonnut korkeammaksi, mitä olen itse valmis maksamaan. Palstalta löytäisin päivittäin jotain tilattavaa. Nettikirpuissa on harmillinen puoli kuitenkin se, että jos tilaa painavampaa niin postimaksut rohmasee helposti isonkin osan. En minä nyt muutenkaan päivittäin tilaisi, mutta löytäisin tilattavaa :)


Tästä tuli mieleen : oletteko te helposti valmiita maksamaan aarteista ( meinaan lähinnä kirpputori aarteita ) korkeankin hinnan, jos löydätte jotain oikein ihanaa ja haaveilemaa? Minä en nimittäin kovin helposti kuitenkaan ole. Vaikka tykkään monista, monista, monista kipoista, kupeista, täkeistä ja lampuista niin tosi usein jätän myös ostamatta. Aarre todennäköisesti jää hyllylle jos hinta on on korkea, joskus jopa jos hinta on normaali. Hirmusen ussein on käynyt niin, että lopulta olen löytänyt jotain ihailemaani ja etsimääni ilmasiksi tai lähes ilmasiksi tai pelastanut kaatopaikalle menolta. Löytöjen vuoksi on tullut tapa odottaa aarteita välillä pitkäkin aika.


Punainen lamppu on ystävältäni saatu. Pelastettu ties mistä. Tässä lampussa oli isompi ja pienempi peltivalaisin, jotka erotin toisistaan. Tadaa näin tuli kaksi peltilamppua. Tämä isompi makuuhuoneeseen. Pienempi vierashuoneeseen. Johdot on uusittu itse.


Keltaisen lampun olen pelastanut kaatopaikalle menolta. Tälle olisi mukava löytää kaveri. Lamppu on vanha koululaislamppu, jonka olen kiinnittänyt pinnatuoliin.


Elämä saa näkyä näissäkin lampuissa.


Mukana kuvauksissa myös Annukka, itse kettu.

Meinasin laittaa tähän muutamasta askartelusta mitä olen viimepäivinä touhunnut, mutta jääköön kuitenkin toiseen kertaan.


Heippa <3

14 kommenttia:

 1. Ihania värejä ja ihana kettu, lamputkin on kivoja. Sama juttu minulla, kyllä jää liian kalliit kirppislöydöt ostamatta. Poikkeuksena ovat huonekalut, esimerkiksi lasten sängyistä olen maksanut aika paljon, mutta niitä tarvitsin heti käyttöön ja vertasin toisaalta siihen, mitä uudet maksavat. Eli mielummin samalla hinnalla vanha ja täysipuinen kuin ei niin laadukas uusi sänky. Mutta sitten satunnaisostosten kanssa olen tarkempi ja ostan joskus mieluummin uuden kuin maksan maltaita juuri nyt vaikka astioista tai lampuista. Ja joo, kuvia askarteluista tänne vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu joku tietty isompi huonekalu ehkä tartteiskin hankkia, jos tulisi kohtuuhinnalla tai pikkasen yli vastaan. Meillä ei hirveästi huonekaluja ole kirpparilta, vaikka paljon muuta onkin. Nyt olen tosin silläsilmällä alkanutta katsella vanhaa tv-tasoa. Sellaista puista, ruskeaa. Tiedät varmasti :)

   Poista
 2. Fb:n retrokirppis tuttu minullekin joskaan en ole sieltä mitään ostanut. Usein se tavara jonka sieltä haluaisin on saanut jo niin korkean hinnan etten ole siitä sitten enää kiinnostunut. Kirppareilta en osta mitään kallista, vaikka kuinka löytäisin jonkin ihanuuden. Käytetystä tavarasta maksan vain käytetyn tavaran hinnan. Kirppareilta harvoin enää tekee mitään huippuedullisia löytöjä, mutta joskus kuitenkin. Parhaimpia kirpparilöytöjä tekee sellaisista kirppareista joissa myyjä seisoo pöydän takana myymässä, silloin voi myös tinkiä hinnasta. Ihanat lamput ja niin suloinen tuo koirasi. Huomenna paluu arkeen ja töihin, no onneksi vain yksi päivä ja sitten saa taas viettää viikonloppua! Mukavaa viikonjatkoa ja vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilla kiertää nykyään aika tiuhaan asiakkaat, jotka myyvät työkseen tavaraa eteenpäin. Myös hintatietoisuutta on aika paljon, johtuen jo netin paljoisesta käytöstä kuin ohjelmista, kuten suomen huutokauppakeisari. Myyjän ollessa pöydän takana ostoksiin tulee myös monesti ihan oma tunnelmansa :)

   Poista
 3. Mä pörrään Lumppulassa ;) Ihania juttuja siellä näkeekin, joskusnostelenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ostellut, yleensä jotain jossa ei ole valtavat postikulut :)

   Poista
 4. Just ihanat valaisimet. Minäkin löysin (taas) jokin aika sitten lampun kirpparilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Huomenna kirpuille käymään, josko vaikka itsekin löytäisin lamppukaverin sieltä.

   Poista
 5. Mä seuraan lumppulaa aktiivisesti, mutta en ole itse ostanut sieltä mitään. Varmaankin juuri korkealle nousevien hintojen takia. Sieltä saa kyllä hyvää tietoa suunnittelijoista, kankaista yms.
  Mähän yritän löytää kaikkea mahd halvalla ja juurikin itse tuunaillen.
  Kivoja lamppuja ja ihana Annukka!
  Tsemppiä keltaisen kaverin etsintään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Hyvää tietoa olen saanut itsekkin paljon lumppulasta ja lähes päivittäin siellä poikkeankin. Harmillisesti lamppua ei löytynyt, mutta varmasti vielä joku päivä :)

   Poista
 6. Yritän olla kirpputorilla hintatietoinen ja liian kalliit ostot jäävät kyllä hyllyyn. Monesti kaivan esimerkiksi astiahyllyllä puhelimen esille ja googletan hintoja vertailun vuoksi.

  Tuo keltainen lamppu on sitten ihana piristys. Tulin heti sen nähtyäni iloiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi, ihana kuulla jos blogin osuus saa hyvälle tuulelle. Kiitos <3

   Poista
 7. Kyllä miekin seuraan lumppulaa ja olen ostanut sieltä itsekin kankaita ja peltipurkkeja ja joskus myynyt siellä itsekkin. Mie en kuitenkaan ala maksamaan aarteesta mahottomia summia vaikka mie kuinka haluaisin sen itselleni. Oottelen vain kiltisti että jotakin mukavaa löytyy jostakin "ei niin korkeaan" hintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itelle ehkäpä sekin vaikuttaa, että tykkään tietystä tyylistä tosi paljon, mutta minulla ei oo niin mallille, merkille tai suunnittelijalle väliä, jos esine on muuten viehättävä ja omaan makuun.

   Poista

Tassunjälki olisi mukava.