sunnuntai 11. toukokuuta 2014

patolevyt sekä kipposet ja kuppiset

Meillä se mylläsi eilisen kaivuri pihalla. Patolevyt saatiin yhdelle seinälle. Tänään on tarkoitus vielä kokeilla mahtuuko kaivuri toiselle seinälle. Niin ja kyllähän kolmaskin seinä on tyrkyllä.. Tällä alueella ei liiemmin kosteus ole ongelma. Asutaan soraharjulla, joka viettää rinnettä alaspäin. Niin ja lukuisat koivutkin ympärillä imee kosteutta hyvin. Laitetaampas nyt kuitenkin, kun kauppahintaan kuului ja ei niistä haittaa ainakaan ole. Huhhei, kivirinne hidasti työtä, mutta kyllä se taas tästä. Toistaiseksi piha on entistä surkemman näköinen ja puskat enemmän kuin ryvettyneet..

Itsekkin lapioin ja heittelin murikoita, mutta sitten myös istutuslavoihin nakkasin samettikukkien taimet ja lehtisalaatin ja rucolan siemenet. Reilu viikko sitten laitoin porkkanan, tillin, ruohosipulin ja persiljan siemenet. Punasipuli on ollut jo kuunvaihteesta saakka ( ja varmasti turhan aikaisin. ) Nyt vain satoa odottelemaan. Myöhemmin  sään lämmetessä laitan vielä kurkut ja mansikat. Raparperiä meillä on jo ennestään, mutta viime vuonna ei saatu satoa ( johtunee viidakosta, joka kasvoi raparperien päällä ), mutta nyt pukkaa raparperiäkin jo paremmin.


Loppuun vähän jotain nätimpää : Siivoilin äsken avohyllyjä ja siirsin muutaman kupposen paikkaa. Voi että minä tykkään minun kipoista ja kupeista ja siitä, että ne on näkyvillä. Mehän ei laitettu yläkaappeja keittiöön ja ai miten tykkään kun kaikki kivat astiat saa esille. Vähemmän kiva puoli on pölyjen kerääntyminen, mutta edelleen oikein hyvä ratkaisu meille tuo kaapittomuus.


Muutaman kupposen siirsin hyllyltä reelinkiin. Näitä tarvittaisiin ehdottomasti toinenkin.


Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille ja ihanaa äitienpäivää äideille. Omalle rakkaalle äidille laitoin kortin ja muistan taatusti muutenkin tänäänkin, vaikkei välimatkasta johtuen tänään nähdä.

6 kommenttia:

 1. Kaivuuhommissa myllääntyy pihakin uuteen uskoon :) Kauniit kipot saakin olla esillä eikä kaapissa piilossa. Ihanuuksia on sinulla kyllä hyllyt täynnä! Sitten vaan kohti uutta työviikkoa, mukavaa sellaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha on kyllä aika hurja tällä hetkellä. Kiitos astiakehuista ja mukavaa viikon jatkoa sinulle myös :)

   Poista
 2. No teillä ollu melkosta mylläystä:D ai että sulla on niin kaikkea nättiä, tuo kullan kallis koti taulu joka saatiin teiltä lahjaksi on niin mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihana, jos edelleen tykkäät taulusta. Oot ehkä helpoin lahjanhankinta kohde ;) :)

   Poista
 3. Oi oi, sama kaivausurakka meilläkin tiedossa... Teillä ollaan jo voiton puolella! Avohyllyt kiehtoo muakin, voisiko teidän keittiöstä saada isompaa kuvaa, jossa näkyisi kaapistoja kokonaisuudessaan (vai onko täällä blogissa niitä jo esitelty?), kaipaisin ideoita!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo en tiiä voiton puolella.. Saatiin lopulta tuo ainokainen seinä laitettua. Kahteen väliin kaivuri oli liian leveä. Toisaalta tuo on se pahin seinä. Katsotaan milloin vuokrataan pienempi kaivuri. Keittiöstä kirjoitinkin äsken ja laitoin kokokuvankin :)

   Poista

Tassunjälki olisi mukava.