tiistai 31. joulukuuta 2013

Heipparallallaaaa

Vuosi tassuttelee viimeisiään. Vuoden lopulla ylivoimaisesti isoin homma meidän elossa on ehdottomasti ollut koti ja kodin laittaminen. Remontti aloitettiin toissavuonna, mutta koko ajan on ollut tekemistä ja varmasti jatkuukin hamaan tulevaisuuteen. No, onneksi koti on kovin rakas ja hommat olikin tiedossa :) Laitan muutamia kuvia remontin vaiheista, no vähän kuin taas itselle päiväkirjaksi. Ja kiva jos joku muukin joskus lukee tai katsoo. Nämä on tälläsia isoja pintoja, yksityiskohdista kuvia paremmin toiste. Meillähän on paljon yksityiskohtia meidän kodissa, mitkä ei ehkä näistä välity niille, jotka ei ole meillä käyny.

                                       Talo alunperin alkukesästä ensimmäisenä, toisena välivaihe ja alhaalla tällä hetkellä. Julkisivu on vaihdettu ja maalattu. Osa sokkelista on maalattu. Isot ikkunat on vaihdettu, samoin osa ovista. Katon kohtalo on mietintämyssyn alla. Samoin rapatun sokkelin kohtalo. Pikkuikkunat on hankittu, vaihdetaan ensi kesänä. Paljon on jäljellä, mutta huomattavasti enemmän on valmiina. 


Keittiö yllä ennen. Alla nyt ( pikkumakkari tullut lisäksi )
                           


2 kuvaa ennen yllä. Alla nyt

                                                             


Vessa yllä ennen. Alla nyt

                                                             


Piha onkin sitten ihan oma lukunsa. Ensi kesänä siihen paneudutaan enemmän, Nyt siellä mahtuu liikuumaan, mutta viihtyisä piha ei liiemmin ole. Alunperin siellä liikuttiin suurpiirtein viidakkoveitsen kanssa. Muutenhan tuosta saa ihan mahtavan tulevaisuudessa. Asutaan metsän reunalla ja meidän piha jää tuollaiseen rinteeseen, aivan eri tasolle kuin naapurit. Siitä minä pidän :)

Oon aina niin onnellinen kun mietin, kuinka paljon ollaan saatu aikaseksi ja miten tästä kodista aina vain tulee enemmän ja enemmän meidän näköinen. Toivottavasti saadaan olla täällä loppuikämme. Minulle tärkeintä kodeissa on kotoisuus ja omassa kodissa tunnen kodikkuuden hyvinkin. 

Nyt suihkuun ja valmistautumaan iltaan. Kotihipat ystävien luona olisi tiedossa, mutta vieläkin epävarmaa mennäänkö vai jädäänkö kotiin. Muutama mutka matkassa, mutta selviää varmasti illanmittaan missä ja millä kokoonpanolla ollaan.

Ihanaa ja ennenkaikkea onnellista uutta vuotta kaikille. Pidetään haaveista kiinni sekä huolta itsestämme ja toisistamme :)

-Miia

2 kommenttia:

  1. Ihana muodonmuutos teidän kodissa kyllä tapahtunut! Ilahduttavaa, kun vanhat talot saavat uuden elämän :)
    Ja aikas mainio tuo teidän vessan tapetti :) Hyvää tätä vuotta teille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, on ihana laittaa ja huomata touhunsa tulokset:) Tapetti on mainio löytö nettikirpparilta. Ihanaa uutta vuotta sinulle myös :)

    VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.