sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Opetustaulut / vinkki opetustauluista..


Olen pidemmän aikaa ihastellut opetustauluja, mutta koska hinnat on noussut pilviin niin en ole tauluja hankkinut tai sen enempää miettinyt. Tässä kuitenkin taannoin Hattaralandian ( klik ) Jaana kertoi taulujen uustuotannosta julisteen muodossa. Julisteita myy Taitoshop ( klik ) ja nuilla hinnoilla oli ehdoton tilata julisteet meillekin. Kahdeksan julisteen valikoimasta meille valikoitui niittyleinikki ja voikukka julisteet. Jaana teki julisteista taulut, minä laitoin julisteisiin ainoastaan julisteenpidikkeet. Julisteille pidikkeineen tuli 8,50 e / kpl hintaa ( + postit ). Aika tosi edullisia siis. 

Olen joskus aiemminkin maininnut etten ole niin merkkien perään. Kaunis on minusta kaunis, olkoonkin se sitten aarikkaa, finelliä tai vaikka tiimarin tuotantoa. Samaa mieltä olen myös siitä onko tuote alkuperäinen tai jäljitelmä. Tosi moni samasta tyylistä pitävä tuntuu olevan hyvinkin tarkka siitä kuka tai mikä valmistaja on. Eikä sillä, mikäpä siinä, kukin tavallaan ja kyllä meilläkin on vanhaa ja arvokasta kippoa tai kuppia tai laatulasia tietyiltä vuosikymmeniltä. Toisaalta meillä on kyllä esimerkiksi Englantilaista emalia paljon, joka on minusta ihan tosi kaunista, mutta ei taas varsinaisten keräilijöiden keskuudessa niin suosittua kuin kotimainen emali. ( Jaaha, taisin karata hieman aiheesta :) ) Samalla tavalla luulen, ettei ihan jokainen näitä julisteita kelpuuta, kun nämä ei alkuperäisiä tauluja ole. Hoksasiittehan mitä meinaan?

Tykkään ihan tosi paljon näistä, vinkki siis jos sinäkin pidät ja koulujulisteita olet joskus miettinyt.

29 kommenttia:

 1. Minä ostin noita postikortteina (vähän isompikokoisia kuin normaali postikorttikoko) Mikkelin TaitoShopista. Julisteetkin olivat kivoja, mutta meillä ei ole tilaa isoille julisteille, mutta muutamalle postikortille löytyi hyvin paikka. Kivalta näyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin korttienkin ostamista, mutta jotenkin olin kai niin innoissani, että unohdin koko kortit.

   Poista
 2. Vaasan Loftetissa näitä ihailin ja pahvitaulua jo kädessä pitelinkin. Ostin kuitenkin vain kaksi suurta korttia. Sattumalta juuri nuo samat voikukan ja niittyleinikjn. Aikomus on ostaa mustat kehykset korteille ja laittaa seinälle. Ihania ovat minunkin mielestä vaikka ovatkin uudistuotantoa. Mukavaa sunnuntain jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukka ja niittyleinikki on kyllä hyvä valinta, hyvä :) Kauniita on kyllä kaikki.

   Poista
 3. Kauniita ovat ! HArmi kun ei ole tilaa enään seinällä.

  VastaaPoista
 4. Meinasin itsekin klikkailla julisteita aikaisemmin kesällä, mutta sitten päätin vielä odottaa, jospa pahvinen opetustaulu vielä kävelisi kohtuuhintaisena vastaan. Vähän kyllä epäilen asiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jo aiemmin näitä katsoin, mutta vähän myöhemmin vasta tilata päätin.

   Poista
 5. Nämä ovat tosi kivoja ja kelpuuttasin meillekkin, vaikka kyllähän vanhoissa tauluissa on enemmän "sitä fiilistä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, fiilistä enemmän, mutta kauneutta samalla tavalla :)

   Poista
 6. Nuo julistelistat on myös kiva vaihtoehto ripustamiseen. Taidankin laittaa vielä rullalla odottavan orvokin noilla listoilla roikkumaan.
  Kiva kun laitoit linkkiä blogiini, kiitos siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julistelistat on kyllä kiva ja tosi helppo vaihtoehto. Sinun vaihtoehto nyt oli tehty oikein viimesen päälle :)

   Poista
 7. Mie hommasin kanssa samasta paikasta, olivat tarjouksessa, sain 3 julistetta alle kahenkympin. Mies nikkaroi puurimoista listat, joiden väliin juliste kätevästi saatiin. Maalasin rimat musteella mustaks, joten tuli vähän ilmettäkin vaalean puun sijaan. Alunperin oli tarkotus liimata konepahville, mutta harmiks en oo onnistunut niitä mistään löytämää.

  Vanhat aidot koulutaulut ois kivoja, mut harmiks ne on monesti niin homeisia, ettei tällänen homealtistunut vois kuvitellakaan kotiinsa niitä kelpuuttavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui juu ei ihmeessä kannata ottaa kotiin jos yhtään hometta epäilee, itsekin nähnyt miten homeelle altistuneet reagoi jos joutuu samaan tilaan missä edes vähän pöllytetään jotain homehtunutta. Onneksi on nämä :)

   Poista
 8. Nämä ovat kyllä hienoja julisteita ja voisin kyllä kelpuuttaa näitä kotiini :) Vaikka haaveilen kyllä pahvisesta alkuperäisestä opetustaulusta, mutta sellaista tuskin edullisesti mistään löytää. Itse olen jossain asioissa todella tarkka siitä, etten osta kopioita, mutta ymmärrän kyllä, että toiset eivät tee eroa sen suhteen, että onko tuote ns. aito vai kopio ja se on ihan fine. Mä vain koen tärkeäksi 'kannattaa' alkuperäisen suunnittelijan työtä ja koen, että kopio tuotteiden osto on väärin alkuperäistä suunnittelijaa kohtaan.. Siis eihän kaikki varmastikaan ole luvattomia kopioita, joten niitä voisi ostaa hyvillä mielin, mutta ns. Kiina kopiot Suomalaisesta design-tuotteista jätän ostamatta, vaikka halvalla saisikin. Itsekin pidän myös muusta kuin suomalaisesta emalista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin valitsisin alkuperäisen taulun, jos alkuperäinen olisi samalla hinnalla ja fiksussa kunnossa vaihtoehtona. Itse lähinnä meinasin tekstillä, etten maksa tuotteesta helposti mielettömiä summia vain siksi, että pohjassa on joku tietty leima, vaan saatan tykästyä johonkin tuotteeseen paljon, on sen tekijä mikä vain. En siis meinaa, että haluan jonkun tietyn tuotteen halvalla, vaan ulkonäkö voi olla kiva vaikka valmistaja ( ei siis kopioija ) ei olisikaan niin tunnettu kuin vaikkapa vanhat suomalaiset valmistajat, joita arvostan toki myös. Kopioita ei ole tarkoitus kannattaa muuta kuin näin laillisesti, uudistuotantona. Kiinakopiot jää minultakin hankkimatta.

   Poista
  2. Mä varmaan ymmärsin sun tekstin aluksi ihan väärin, kun jotenkin ajattelin, että tarkoitat jäljitelmällä kopioita.. Välillä sitä ei vain heti tajua, mitä toinen tarkoittaa :D Juu'u en itsekään ole merkin (leiman tms.) perässä, vaan ostan kaikkia 'merkittömiä' juttuja, jos ne vain on makuuni.. Uudistuotanto on toki hyvä juttu, jotta pystyy hommaamaan jotain, mitä ei välttämättä enää alkuperäisenä saa käsiinsä :)

   Poista
  3. Eipä mitään, niinhän se täällä somessa välillä menee, varsinkin kun ei toista muuten tunne. Varmaan aika samoilla linjoilla mennään :)

   Poista
 9. Upeiltahan nuo näyttää! Minulla on itsellä yksi opetustaulu juurikin tuollainen mustapohjainen. Eipä ole löytänyt paikkaa tässä talossa, joten saas nähdä kuinka taulun käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo ei vie isoa tilaa säilyttää. Ehkäpä ennenpitkää löytää taulu paikkansa :)

   Poista
 10. Moi pitkästä aikaa :) miullekin kyllä julisteet sopisi, sillä huimia hintoja on pyydetty aidoista silloin harvoin kun olen niitä nähnyt. Juuri voikukasta ja niittyleinikistä haaveilen itsekin, punainen kärpässienikin vois olla kiva :) Ihanan pirteitä kirppislöytöjäkin olet kesällä tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa tosiaan. Kiva kuulla sinusta, oispa kiva kuulla blogissasi lisää :)

   Poista
 11. ♥niin, niin ihania! Olen samoilla linjoilla kanssasi...

  VastaaPoista
 12. Minäkin olen jo melkein hommannut noita julisteita, todennäköisesti tulee vielä ihan hommattuakin.

  Olen samoilla linjoilla kanssasi, kaunis on kaunista oli se sitten kenen tai minkä firman tuotantoa tahansa. Meiltä löytyy aitoa ja arvokasta, kuten myös rihkamaa ja halpaa. Uustuotannossa ei ole minun mielestäni mitään vikaa. Kopiointi on sitten ihan toinen juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julisteet on kyllä ihania :) Nuitahan on tosiaan myös ainakin kortteina ja pyyhkeinä myöskin.

   Poista
 13. Itselläni on Taito Shopin juliste keittiöpöydän takana ja opetustaulu eteisessä. Ovat sulassa sovussa :D Hinta noissa julisteissa on tosiaan kohdallaan. Olisi voinut ostaa vaikka useammankin!

  VastaaPoista
 14. Voi vitsit! en oo aikoihin käyny lainkaan lueskelemassa blogeja ja nyt huomasin tään jutun ja arvaas olen tilannut ihan samat taulut, sama maku vuodesta toiseen ;D

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.