sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukuun ensimmäinen

" Punaisen talon tällaisella paikalla minä joskus haluan" Sanoi Miia miehelleen vajaa viisi vuotta takaperin. Monen mutkan ja neljän vuoden kuluttua meillä on punainen tupa  juurikin samaisella alueella. Tänään on tarkalleen vuosi siitä kun heräsimme ensimmäistä aamua nykyisessä kodissamme.

Koti on metsän reunalla hyvien ulkoilumaastojen läheisyydessä. Koti on kokenut suuren remontin vuoden-puolentoista aikana. Talossa asui ennen meitä ainoastaan yhdet asukkaat, talon alkuperäiset rakentajat. Talo on  50-60 luvun rintamamiestalo jota ei oltu remontoitu oikeastaan yhtään ennen meitä, nyt senkin edestä. Talossa on vaihdettu öljylämmitys sähköön, vedetty uudet putket, vaihdettu sisäpinnat täysin uusiksi ja huonejärjestyskin on muuttunut. Ulkopuoli onkin sitten oma lukunsa. Ulkopuoli oli aiemmin rintamiestaloille tyypillinen mineriitti, mineriitit vaihdettiin kesällä punaiseen paneeliin. Ja kyllä, remontti oli huomattavasti isompi kun osasin ajatellakkaan. Meillä on iso sekä ennenkaikkea korkea talo ja työ oli todella raskas. Niin mielelläänkin kun omaa tekeekin niin näin loppuvuodesta ja remontin vähentyessä huomaa kuinka onkin mehut pois remontin suhteen. Minä kaikkihetinyt-ihmisenä kun alkuun kuvittelin että saadaan talo ja piha lähes valmiiksi ensimmäisenä kesänä olen oppinut joustamaan aikataulussa ja nyt ajattelen pikemminkin että hiljaa hyvää tulee. Ja tuleekin ja onkin jo :)

Vuosi takaperin lämmitettiin ensimmäistä kertaa leivinuunia ja aamuteellä istuessa
kettu kipitti takapihan poikki ja ulkona oli hitsin kaunista. Tiesin, että ollaan tultu kotiin <3                                       Kesken remontin..


 
Tällä hetkellä..
Vielä on paljon tekemistä : autotallin ovi vaihtoon. Pikkuikkunat vaihtoon, saunan vanha ovi piiloon..Katto on vielä mietintämyssyn alla. Paljon ollaan tehty ja ulkopuolen isoin remontti onkin jo voiton puolella. (Anteeksi kökkö kuvien asettelu. Olen kökkö tekniikan kanssa, mutta ehkä nämä kuvat ennenpitkää asettuu parempaan järjestykseen kun tutustun tähän masiinaan.)


Vuodessa on tapahtunut paljon! Talon lisäksi opinnot alkavat olla loppusuoralla. Nyt viimeisen näyttösuunnitelman pariin,  huomenna palautus.

Lepposaa ja tunnelmallista Joulukuun alkua kaikille. ( Täällä jollakulla on selkeästi huonovointi pikkujoulujen jäljiltä, enkä se ole minä. Hehhe, sellasta se on :) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tassunjälki olisi mukava.