sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kodinhoitohuone

Meillä on kodinhoitohuone ja siellä minulla ihka oikea tila ommella, tuunailla, askarrella tai mitä koskaan mieleen juolahtaa. Kun monen mutkan kautta aikanaan selvisi, että pääsemme omakotitaloon niin yksi isoja juttuja itselle oli se, että viimein saisin oman askartelunurkkauksen. Talossa ei ennen remonttia ollut kodinhoitohuonetta, saati, että tuossa tilassa olisi ollut mitään huonetta. Tila oli pölkyn pilkkomista varten, betonilattia alla, seinät rinnalla, siinä se. Edes kuvaa huoneesta alunperin ei ole, koska huonetta ei kerrassaan ollut. Tuo onkin tilana ehkä se mikä on kokenut suurimman muutoksen. Aiemmin kun ei ollut edes asuintila ja kyllä tuon nyt jo taloon kuuluvaksi tunnistaa.

Ompelen sillointällöin, mutta muuten tulee kyllä touhuttua käsillä suht useinkin jotain pientä. Erityisesti kortit teen aina itse. Aina ja aina, mutta kun tarkemmin mietin, niin kai se todella on aina. Meillä kodinhoitohuone on alhaalla ja alakerta on saanut yläkertaa vähemmän huomiota sisustuksen suhteen. Pikkuhiljaa kuitenkin myös alakertaa on laitettu ja tänään sain viimein myös alhaalle hyllyn ja korihyllyn seinälle. Pikkujuttuja, mutta kun remontin suhteen on ollut tosi isoja juttuja ja monia pieniä, niin joskus hyvinkin pienet asiat saattavat jäädä roikkumaan. Alhaalla oli myös aluksi kaislamatto, jonka nuorempi koiramme söi puhki. Nyt huone on matotta ja ainoa matto, jonka sinne haluan on vastaavanlainen kaislamatto. Ei meidän nuorempikaan koira ole mikään tuhoaja, mutta jostain syystä tuo matto oli eräs kaunis päivä saanut kyytiä.

Kokokuvan laitan vasta maton löydyttä, mutta juu'u, viihdyn tuolla aina vain paremmin. Tietysti piti sitten myös kuvaillakkin, kahden hyllyn takia :)

Puolisen vuottahan tuossa kesti, että tuon hyllyn nakkasi seinään ;)

Tykkään tosi paljon tuosta kivijalasta tai mikä tuo pylväs ikinä onkin :) Niin ja tuo keltainen korihylly on uusi, piristää minua


Tuo pannu on löytynyt tuosta alametästä ja kotiahan se piti kulettaa tuokin :)


Talon alkuperäinen ikkuna vaihtuu ennenpitkää peiliksi..


Eilisen kirpparilakanan surautin aukon eteen. Aukko on varattu mahdolliselle kuivausrummulle, jota tuskin koskaan kuitenkaan tulee..
Eipä tässä muuta kun mukavaa sunnuntain jatkoa ja onnistunutta alkavaa viikkoa.

4 kommenttia:

 1. Tuollainen paikka on ylellisyyttä, missä ei tarvitse aina koota konetta pois ja muista tilpehöörejä kusta muualle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja siten huomattavasti helpompi alottaakkin hommat.

   Poista
 2. Oi, samanlainen toive on minullakin, työhuone, jossa tilaa olisi ompelukoneelle ja milloin millekin työtarvikkeelle pitää esillä. On myös ihanaa, että on huone tai tila, jota saa vähitellen laittaa kuntoon ja keksiä sinne kaikkea mukavaa. Kiva lattia tuossa huoneessa.

  VastaaPoista
 3. Toivotaan, että saat sellaisen huone :) Tuo on minun huone ja mies suunnittelee ittelleen sellasta mieshuonetta, kun saadaan vanha öljykattila purettua alhaalta. Kiitos lattian kehusta :)

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.