lauantai 15. helmikuuta 2014

Laidasta laitaan

Minä kyllä kirjotan tänne blogiin asioita laidasta laitaan. Aikalailla liittyy kyllä kodin touhuihin ja kirppareihin, mutta aiheiden aiheet onkin sitten aikamoisen laajoja :) 

Tänään oli kirpparipäivä, kuten useana muunakin lauantaina. Kävin yhdellä kirpparilla. Kirpputori on eläinsuojeluyhdistyksen  pitämä ja myytävät tuotteet lahjoituksena saatuja. Itsekkin vien tavaraa toisinaan tuonne. Varsinkin käytöstä poistuvia lakanoita, pyyhkeitä ym tekstiilejä, jotka sitten menevät eläinten alusiksi vähintään, ellei myyntiin saakka. Mielellään tuota kirpputoria sitten avustaakin, kun tietää mikä valtava tarve hiluille on ja rahat menevät hyvään tarkoitukseen. 

Tänään etsin tietoisesti vanhaa lakanaa virkatuin pitsireunoin. Lakanasta on tarkoitus tehdä kappa keittiön ikkunaan. En löytänyt sopivan leveää, mutta lakanan kuitenkin, josta ompelen joko tyynyliinoja tai sitten jätän vieraslakanaksi. Nimikirjaimet ja kaikki löytyy lakanasta ja ompahan napakkaa kangasta. Löysin myös vastaavan tyynyliinan, joka tulee käyttöön sellaisenaan. Kodinhoitohuoneeseen löysin isot pinkit tyynyt lattiatyynyiksi. Toistaiseksi toinen tyyny päätyi kuitenkin  lavoista tuunaamalleni sohvalle ja toinen jäi odottamaan mattoa lattialle, jonka päälle asettua. Kävihän nätisti. Arvasin, että natsaa harmaiden tyynyjen kaveriksi.

5,50 e tuli näille hintaaOstin myös kengät ja mainiosta alennuksesta. Kenkien alennus oli -50%  ja popot istuivat jalkaan kuin nakutettu. Olen tässä muutaman kerran talven aikana katsonut hieman vastaavia kenkiä arvokkaampaan hintaan ja nyt kun laadukkaat kengät löytyivät alennuksesta sattumalta, niin en tietenkään jättänyt hankkimatta. Olen päiväkodissa töissä ja ulkoilen lasten kanssa päivittäin, joten lämpimät ja kosteutta pitävät kengät ovat ehdottoman tärkeät. Näillä on hyvä varmasti köpötellä myös matkat kävellen töihin tai takasin.  Kengät ovat varmasti passelit myös koiran ulkoilutuksiin tai muuten ulkoiluun. Hyvä löytö kyllä vain :)Tulppanejakin hankin päivien iloksi. Passasi ilosesti olohuoneeseen ja olohuoneen pöydälle. Pöytä on talon vanha, vanha saunanpenkki ja meidänn mielestä tärkeä, näpäkkä ja kiva. Mitä lie kaikkea tuokin penkki nähnyt ja ties vaikka olisi aivan alkuperäinen 50-60 luvun taitteesta, jolloin talo on rakennettu. Muutaman maaliroiskeen penkki sai kesällä, mutta se onkin toinen tarina se. Ja nuo onkin sitten meidän muistoja nuo.

Monta muutakin asiaa ja suunnitelmaa on tälle päivälle ehditty, mutta niistä toiste. Nyt nameja ja muiden blogeja.

Heissan <3

2 kommenttia:

  1. Voi vitjat oon kanssa haaveillut tuommoisista kengistä, varmasti ihan huiput! Ompas kiva idea tuo lakanasta verhoiksi, voin kanssa pitää kirpulla silmät auki jos tulee vastaan nättejä pitsireunaisia:)

    VastaaPoista
  2. On kyllä, suosittelen ja ko sinäkin paljon ulkona lasten kanssa olet :) Jos näet kirpulla siis meille niin 160cm sais ainakin olla leveä ja vaikka enemmänkin :)

    VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.