tiistai 23. kesäkuuta 2015

värejä ja ruokaa / tomaattisosekeitto


Minulle tulee aina tietyin väliajoin innostus tiettyihin ruokiin ja tällähetkellä tuo ruoka on erilaiset kasvissosekeitot, erityisesti tomaattisosekeitto ja porkkanasosekeitto. Tänään vuorossa on taas tomaattisosekeitto ja tuota soppaa riittääkin loppuviikon evääksi. Syön monesti tai siis lähes aina arkisin samaa ruokaa useamman päivän, pari-kolme päivää. Huomattavasti säästää kuluja ja aikaa isompi satsi kerralla. 

Tänään aurinko kurkkii hetkittäin pilvien takaa ja minähän se heti olen takapihalla kuvaamassa ja muutenkin ihastelemassa. Aamuvuoroissa on hyvää puoli se, että on aikaisin kotona ja se kun asun hyvinkin lähellä työpaikkaana niin kulkemiseen kodin ja työn välillä ei kulu kuin hetki.

Tässä kuvat muutamista aineksista tämäpäivän ruokaani. Aijai, väriä ei kai voi olla liikaa, siksikin nämä. Resepti kuvien alla.







Tomaattisosekeittoon on miljoona vaihtoehtoa, mutta minä teen suurinpiirtein näin : 

Hankin tuoreita tomaatteja noin kilon verran. Kalttaan tomaatit, eli teen kantaan muutaman ristiviillon ja upotan kiehuvaan veteen. Kuorien rypistyessä nostan tomaatit pois ja annan jäähtyä. Tomaattien jäähtyessä kuullotan kattilassa valkosipulia, jonka jälkeen kuorin ja pilkon tomaatit ja laitan ylijäämämehuineen kattilaan ja takaisin liedelle. Mukaan laitan myös chiliä pilkottuna, tölkillisen tomaatimurskaa ja tuoreita yrttejä, basilikaa ja persiljaa. Keiton lämmettyä mukaan laitan maustamatonta tuorejuustoa, toisinaan myös maustettua tuorejuustoa tai kookosmaitoa. Vettä loraus ja mustapippuria, oreganoa, mitä vain maustetta oman maun mukaan. Keiton koostumuksesta riippuen laitan mukaan myös vettä. Ainesten hieman jäähdyttyä sekoitan samettiseksi sauvasekoittimella. Herkullinen keitto on valmis, eikä muuta kuin tuoretta basilikaa ja mozzarellajuustoa päälle ja kylkeen jälkiuunileipää voisipaisulla. 

Koska tämäkin resepti oli hyvin tavanomaiseen tapaani tehty ja teen summamutikassa ruokaa niin en kovin usein ohjeita tänne laita, vaikka ruoka onkin yksi maailman parhaita asioita.


20 kommenttia:

  1. Tuttu resepti - ja niin hyvää - kiitos kun muistutit - tätä ois taas aika kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos muistui :) Itsekin alkukesästä muistin tuttavan takia tämän ja jäinkin oikein koukkuun :)

      Poista
  2. Ruoka on tosiaan yksi maailman parhaista asioista <3 Mä tykkään lukea postauksia (suurpiirteisistä) ruokaresepteistä, kun niistä saa monesti ideoita, että mitäs ruokaa sitä laittaisi.. Tomaattisosekeittoa ei olekaan tullut aikoihin tehtyä, joten kiitos muistutuksesta, että tällainen ruokakin on olemassa :D

    VastaaPoista
  3. Keitot ovat hyviä ! Niitä on kiva tehdä reilumpi satsi ja lämmittää nälän yllättäessä. Ihanat ovat myös nämä kuvasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot on ja itse en osaa keittoa edes pientä määrää tehdä niin jää tosiaan lämmitettäväksi tai pakkaseenkin saakka.

      Poista
  4. Ihanan värikäs ja terveellinen kattaus. Kelpaisi minullekin! Jostain syystä sytyn itse keitoille vasta syksyisin, ehkä pitäisi kokeilla vaihteen vuoksi nyt kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot on kyllä syksyisinkin hyviä. Villasukat jalkaan, lämmintä keittoa ja sade ropisee kattoon ( ja kuulostaa kyllä tänhetkiseltä kesältäkin. )

      Poista
  5. Kasvissosekeitot ovat hyviä ja kesäkeitto aivan ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tästä tuli mieleen, että taidan tehdä kesäkeittoa ensiviikolla :)

      Poista
  6. Aiai alkoi tehdä mieli tomaattisoppaa ja nuo värit tuo veden kielelle! Täytyypä minunkin tehdä huomenna, en ole ennen tehnyt vaikka soppien ystävä olenkin.☺

    VastaaPoista
  7. Maistui varmasti hyvältä. Kuvatkin ovat ihan houkuttelevia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu maistui eilen, tänään ja vielä pari seuraavaakin päivää :)

      Poista
  8. Hitsi, miten olenkin täysin unohtanut tomaattisosekeiton olemassaolon? Otetaanpa taas listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) minulla meni tänään soppaa neljäs päivä, joten nyt muutaman viikon paussi paikallaan. ps : valkosipuli taittaa tuoksahtaa jo läpi ^^

      Poista
  9. Oi, nyt tuli himo tomaattikeittoon. Ootan niin sitä, et saa nautiskella pimeinä syksypäivinä höyryäviä keittoja omassa pirtissä takkatulen lämmössä! Ekaa kertaa elämässäni ootan syksyä, yleenä en o oikein sen ystävä :D

    www.lily.fi/blogit/inkaliljoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa muuten, että olen hankkinut juuri taas tomaattisosekeitto tarpeet seuraaville parille päivälle :)

      Poista

Tassunjälki olisi mukava.