perjantai 10. lokakuuta 2014

Viikonlopun evästä

Täällä mietin juurikin mitä huomenna syötäisiin. Meillä tehdään viikonloppuisin yleensä ruoka pidemmän kaavan kautta, varsinkin lauantaisin. Sunnuntaisin tehdään monesti laatikko tai keitto, jostaa riittää alkuviikoksi molemmille evääksi. Lauantain ruuat monesti mietin minä ja ukkeli valmistaa, tai yhdessä valmistetaan. Huomiselle ei ole vielä ruokaa mietitty ja täällä kuumeisesti pohdin mitä tehdään. Leivinuuni on tulilla varmastikkin, niin ehkä jotain siellä.

Viime viikonloppuna uuniin päätyi suolalapa höysteineen. Tällainen pata kun muhii sellaisen viisi tuntia leivinuunissa niin tuleepa aika hyvää. Padan lisäksi touhuttiin kukkosia. Kukkoset on Pohjois-Karjalaisia perinneleipäsiä. Pohja tehdään hiivaleipä tai sämpylätaikinaan ja keskelle laitetaan riisipuuroa. Ei muuta kuin uuniin ja näin syntyy edulliset ja herkulliset leipäset. Nam. Ukkelilla on paljon sukua nuilla suunnin ja sitä kautta kukkoset on meillekkin tullut tutuiksi. Uuniin menossa. Valmiista ei ole kuvaa, kun taisi olla jo niin kova nälkä :)

Valmiita kukkosia

Tänään mennäänkin helpoimman kautta ja syödään pakastepitsat ja kilo nameja ^^

Mitä teillä syödään viikonloppuna?

-Miia

14 kommenttia:

 1. Nam! Jaaha-as, meillä taidetaan syödä nakkikeittoa ja hot dogeja, eli ei "mitään pidemmän kaavan" päivällisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on molemmat hyviä :) Meilläkin on huomiseksi ja alkuviikoksi nakkisoppa.

   Poista
 2. Kyllä meilläkin hautuu uuniruokaa usein viikonloppuna. Viikolla ei enää paljon ruokia tehdä kun ollaan miehen kanssa kaksin. Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava kun viikonloppusin on aikaa hauduttaa ruokaa ihan eritavalla kuin viikolla.

   Poista
 3. Meillä menee juuri tämän kaavan mukaan, perjantaina pitsaa, la jotain pidemmän kaavan mukaan, ja mies kokkaa useinmiten. Tänä viikonloppuna saadaan mennä vanhempieni luo syömään. Nyt remppa-aikaan mennään oman ruoanlaiton suhteen vähän yksinkertaisemmalla kaavalla. Sunnuntaiksi ajattelin tehdä porkkana-kukkakaalicurrya.
  Mustikkakukot ja kalakukot on tuttuja, mutta kukkosia en oo tainnu syödä, hyviltä näyttävät! Leivinuunissa hautuu varmasti herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi, samoilla kaavoilla. On niin ihana päästä valmiiseen pöytään. Omat vanhemmat asuu muutaman sadan kilometrin päässä, mutta silloin kun anoppi asui vielä lähellä niin olipa mukava mennä kutsusta syömään ( että terveisiä pohjois-karjalaan )

   Poista
 4. Leivinuuni on ihan parasta, siellä harvemmin mikään liharuoka menee pilalle! Tykkään ajatella myös noin, että viikonlopun ruuista riittäisi alkuviikoksikin ja muutenkin tehdä ruokaa sen verran isoja satseja, että saa eväsrasiaan täytettä. Käyn yleensä maanantaisin ostamassa duunin jääkaappiin (tai keitän kotona valmiiksi esim. kvinoaa) erilaisia vihanneksia ja salaattilisukkeita, joista sitten voi varioida eväsruokien lisäksi lounasta koko viikolle. Nyt viikonloppuna meillä on tulossa talkooväelle iso lohisoppa ja huomiseksi leivinuunissa haudutettua naudanpaistia juureksilla.Kukkosia pitääkin kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivinuuni on kyllä niin parhaita asioita. Lämpö ja ruoka samassa paketissa :) Meilläkin ostettiin muutes tänään lohta, joka päätyy uuniin.

   Poista
 5. Näyttääpäs herkulle!
  Meillä on myös vähän samansuuntaisia ruokailutapoja :) Viikonloppuna mies kokkailee ja hän yleensä hoitaa liharuokapuolen. Kokeillaan joskus jotain uusia reseptejä tai valmistetaan pitkänkaavan mukaan patoja ja paisteja, savustetaan kalaa. Perjantai-iltana taas monesti on pitsaa, suolaista piirasta, salaattia - jotain pientä herkkua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin monesti juurikin uusiakin reseptejä kokeillaan viikonloppuisin ja perjantaisin samoilla herkuilla, kuin teillä. Joskus myös täytetyt patongit tai lämpimät voileivät :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää. Minulle ihan uusi tuttavuus nuo kukkoset. Olen kyllä Pohjois-Karjalasta kotoisin, mutten ole koskaan kuullutkaan moisista. Hyviä ne varmasti ovat, pakosti noilla aineksilla. Meillä laitettiin eilen sisäpaistia uuniin. Siitä riittää myös tälle illalle. Lisäkkeeksi aiotaan laittaa uunijuureksia. Vitsi, tuleekin jo ihan nälkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvältä kuulostaa teidänkin ruoka. Kukkosia sinun on kokeiltava kun niiltä seuduilta olet :)

   Poista
 7. ♥Näyttää oikein hyvältä! Viikonloppuisin herkutellaan enemmän, viikolla vähän vähemmän.. :) Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.