tiistai 4. maaliskuuta 2014

Haaveita kesästä..

Minä se olen kyllä aina pitänyt kesästä ja paljon. Voi niitä lapsuuden pitkiä ja lämpimiä kesiä kun kylän raitilla kuljettiin heinänkorsi suussa tai kirmattiin hevosilla satulan kanssa tai ilman, vai miten ne meni. Kutakuinkin osiltaan noin :)

Pidän minä syksystä ja keväästäkin paljon. Talvikin on ihan kiva, ollessaan kunnon talvi. Ei niinkään tälläinen loputon marraskuu, mitä tänä talvena pitkälti on ollut.

Viime kesänä me asuttiin jo omaa kotia ja tehtiin paljon ulkopuolen remppaa talon suhteen. Pihaa harvennettiin niin, että siellä mahtui liikkumaan muutoinkin kuin viidakkoveitsen kanssa. Täällähän ei pihaa oltu hoidettu vuosiin, ainakaan kymmeneen, ehkä pidempäänkään aikaan. Tänä kesänä on tarkoitus saada pihasta hieman viihtyisämpi ja esimerkiksi kasvimaa ja muut istutukset on haaveissa ehdottomasti kyllä. Noh sittenhän siitä päästään siihen isompaan muttaan : En todella ole mikään varsinainen viherpeukalo. Haluaisin kyllä kovasti olla, mutta jostain syystä aiemmat istutukseni ovat aina menneet vähän niin tai näin mönkään. Juurikin saan kasvamaan herneen ja basilikan, mutta jo esimerkisi tomaatin sato on yleensä kokonainen yksi tomaatti. Innolla, mutta myös kauhulla odotan istutusten alkamista. Siihen asti tunnelmoin näitä anopin mökin istutuksia " Enhän mie muuta kun tuikkasin siemenet multaan, niin siitä ne kasvo ". Niimpä.Tässä muutama muukin kuva kesästä, ai että. Veneily ja onkiminenkin on mukavaa puuhaa. Kalamiehen tyttö :)Harmia ja huoltakin viime päivissä on ollut haaveiden lisäksi. Meidän rakas ja tärkeä pupu on huolen aiheuttaja. Väsymystä ja vanhuutta on ilmoilla paljon. Nyt mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mihin saakka ystävä jaksaa.  Viime päivien ruokailut on hoidettu pipetillä ja tänään vointi on ollut hieman parempi onneksi. Niin iloa ja rakkautta kuin lemmikit tuovatkin, niin toisinaan myös huolta. Ilmankaan ei kuitenkaan osaa, saati edes halua olla. Mielellämme pidettäisiin pieninkin nassikka vielä kotona. Pitäkää peukkuja, että yhteinen taival vielä jatkua saisi <3

Nyt masun viereen maaten. Käytiin meksikolaista syömässä ja hyvää oli.

Heipat ja hyvää viikon jatkoa.

10 kommenttia:

 1. Ihanan iso ja rehevä kasvimaa. Itse kans tänään koiralenkillä katselin pajupusikoita sillä silmällä, että mitä niistä voisi keväällä kehitellä ;)
  Peukkuja ja energiasäteitä teijän pupuselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana ja oikea hyötykasvimaa. Paljon kiitoksia peukuista :)

   Poista
 2. Sama täällä, viherpeukalo ei oikein minulla kukoista, mutta silti toivon omaa pihaa, jota laitella. Ja kunnon talvi on tosiaankin niin paljon mukavampaa kuin tämä välitila, josta ei aina ees muista, mitä vuodenaikaa eletään.
  Voi pupusta, tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä kun toisilla kukoistaa kasvi kun kasvi vaikkei kummonen ämpäri oisi alustana, mutta josko sitä oppisi vielä itsekkin. Toivottavasti saat oman pihan vielä :) Ja tsempeistä kiitokset :)

   Poista
 3. Vastavierailulla ;) Luin blogiasi ja liityinkin lukijaksi!

  VastaaPoista
 4. Mullekin tuli kesäkaipuu. Kohta pääsee onneksi kesäkotia puunaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt jo perun ajatuksen etten laita siemeniä. Taidan huomenna hankkia edes muutaman. Kiva kun olet käynyt :)

   Poista
 5. Minulla on aina kesän jälkeen fiilisi, että en ole nauttinut kesästä tarpeeksi: valvonut yöttömiä öitä, nauttinut auringosta ja vedestä. Joka vuosi vannon, että sitten ensi vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten tänä kesänä :) Kiva kun olet käynyt. Teen vastavierailun kun olen koneella :) Puhelimella niin hankala toimia.

   Poista

Tassunjälki olisi mukava.