sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Viikonloppu

Jotkut viikonloput on todella sellaisia, jolloin tietää levänneensä tai muuten ladanneen akkunsa. Tämä viikonloppu on juurikin sellainen. On niin hyvä olla. Eilen kävin kampaajalla ja ystävän kanssa kylillä. Illalla hyvää ruokaa kotona ja laiskottelua. Tämä päivä onkin mennyt yövaatteissa, lukiessa, puutarha unelmoinneissa ja taas hyvin syöden. Mikä parasta : viikonloppua on vieläkin jäljellä. Perjantaina saatiin viimein uusi pöytä, jonka ympärille mahtuu kuusi tuolia. Ai että, minun niin monen kuukauden haave. Koko kuvaa en  vielä laita, koska tuoleista puuttuu päällyset ja punaisista uusista tuoleista lakka. Mutta ihana se on ja passaa meidän keittiöön enemmän kuin hyvin :)

Uuteen pöytään mahtuu vaikka sun mitä :  kukkia, kasvatuksia, lukemista.. Korkeat vaasit ovat vain haukkaamssa valoa, ei suinkaan aina tuossa. Arvatkaas mitä niissä on : tuoksuherneitä itämässä. Sain jostain vinkin, että tuoksuherneet kaipaavat pitkää ja kapeaa tilusta kasvaa ja nuissa ne nyt pyrkivät alkuun. Pitsataikinakin mahtui kohoamaan pöydälle. Tilaihme, hassua miten onnellinen voi olla keittiönpöydästä..

Tavan herneenversot kurkii jo purkista. Herneenverso on helpoin kasvatettava ikinä : tökkäät herneet multaan ja sieltä ne nouseekin kohisten. Itse liottelen herneitä ennen multaan laittamista noin vuorokauden, mutta luulen ettei sekään ole välttämätöntä. Tuo kirja on ihana <3 Paljon kivoja ideoita puutarhaan. Paljon sellaisia mitä käytin jo ennen kirjaa, mutta paljon myös uusia vinkkejä ja kauniita kuvia. Kiitos kirjasta ystävälle <3


Muutamasta blogista olen lukenut nyt bataatin vesiviljelystä ja testaan tuota itsekkin.. Hyvä ohje ainakin täällä http://risusydan.blogspot.fi/2014/03/hauskempi-kauppareissu-ja.html

Pitsalauantai ja pitsasunnuntai. Meneeköhän tämä herkuttelu taas hieman yli.. Leivinuuni oli tulilla niin hyvin sai tänäänkin vielä ekstempore pitsat samalla kun keitto porisi päällä :)
Toivottavasti teilläkin on ollut hyvät viikonloput :)
-Miia

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan loistavalta viikonlopulta. Täälläkin on otettu ihan vaan rennosti. :) Herneenversot on kyllä kivoja. Tosi helppo kasvattaa ja on herkkuja leivän päällä ja salaatissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneenversot ja ruisleipä on herkkua ja salaatissa myös hyvä lisä :)

   Poista
 2. Herkun näköinen pizza! Onnea uudesta pöydästä:)
  Saispas itsekin siemenet itämään-niin kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsin lumipyry kun häiritsee ajatusta keväästä, mutta ihan varmasti kevät ja kesä tulee lopulta. Tänäkin vuonna :)

   Poista
 3. Ihana viikonloppu sulla! Meillä tehdään pitsaa leivinuunin ansiosta nyt paljon useammin, kuin aikana ennen leivinuunia. Herkullista pikaruokaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat rapsakat pohjat kaupan päälle. Ruoka ja lämpö samassa paketissa :)

   Poista
 4. Minunkin oli pakko kokeilla tuota bataattijuttua, nyt kova jännitys tapahtuuko mitään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukut kasvatuksille. Jos ( ja kun ) jotain tulee niin postia siitä sitten tietysti :)

   Poista
 5. Ihana valo uudella pöydälläsi!

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.