sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Joulukuu..


Joulukuu, kipakka pohjoistuuli ja pakkasessa ilakoiva valo. Tuollainen päivä on ollut tänään sään puolesta. Luonto on ottanut aurinkokylpyä, pakkanen on  paukkunut ulkona ja sisällä on ritissyt takkatuli. Voi jesta miten kaunis vuodenaika talvi voi olla. Kumpa tätä kestäisi pitkään. Ulkona on sykähdyttävän kaunista. Näinä päivinä tuntuu, että voisi pakahtua vuodenajoista.

Joulua kohden mennään, tänään on jo 2. adventti. Joulu, lempijuhla. Useampi vuosi ollaan vietetty joulu keskenämme. Minä, ukkeli ja lemmikit. Niin tehdään tänäkin vuonna. Joulu on muodostanut meille jo omia perinteitään ja on kovasti odotettu tänäkin vuonna.  Aamulla lämmitetään sauna. ( Aamusaunat on minusta parraita muutenkin vapailla ja meillä myös iltasaunoja yleisimpiä. )  Muuten päivä kuluu hyvin ja paljon syöden, hautausmaalla käyden, lohi ulkona savustaen. Meille jouluun kuuluu myös lahjat, pelit ja elokuvat. Ehkä hyvinkin perinteinen kaava ja silti jokaiselle omanlaisensa. 

Tottakai tiedostan, että jouluja kuin muitakin päiviä on laidasta laitaan ja ikävä kyllä myös haikeinkin vietoin ja kohtaloin.

Näiden terveisten myötä toivon rauhallista joulun aikaa ja kipakoita talvipäiviä tänne blogin puolelle. Kuullaan taas.6 kommenttia:

 1. Myös meillä joulua vietetään pienellä porukalla leppoisasti, saunoen ja hyvästä ruoasta nauttien. Takana on ne ajat jolloin sompailtiin sukulaisissa koko jouluntienoo ja palattiin väsyneinä kotiin. Nyt ei olla suunniteltu sen kummempia jouluksi. Ihanaa vain olla kiireettömästi. Mukavaa joulunalusaikaa sinulle !

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Kaunista, ihanaa joulukuuta teille sinne <3

  VastaaPoista
 4. Talven ihanuus sykähdyttää minuakin joka vuosi, se on vaan niin kaunista aikaa ja mun lemppari vuodenaika. Paljon siihen varmasti liittyy myös se, että rakastan joulunaikaa niin kovin. Minä tykkään myös aamusaunoista, sellainen päivä tuntuu ihan erityiseltä, kun on niin rento aikataulu että voi mennä aamusta rauhassa saunaa. Ihanaa joulun aikaa teille! <3

  VastaaPoista
 5. Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta ♡

  VastaaPoista
 6. Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta ♡

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.