tiistai 20. lokakuuta 2015

Aika mukava / Liebster Award haaste


"Liebster Awardsin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienimmätkin blogit saavat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle." 

Blogeista Inkaliljoja ja Sisustussoppa minut kutsuttiin haasteeseen mukaan. Hyvillä mielin ja kiitollisena vastaan haasteeseen.
Haasteen idea menee näin :

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

Hei Inkaliljoja : Tässä tämä tulee, vaikka vähän kestikin :)

1. Mistä juontuu blogisi nimi?

Ensimmäinen aamu kodissa oli kipakka pakkaspäivä, leivinuuni oli tulilla ensimmäistä kertaa ja pihassa jolkotteli paksu ja tuuheaturkkinen kettu. Ensimmäisen aamun muisto liittyy vahvasti kettuun, kotiin, ketunkotiin. Kodissamme asuu myös vanha koirarouvamme Annu, varsin kettumainen tapaus ja itselle tuttu kirjasta pikkuprissi ja kohtaus, jossa prinssi tutustuu kettuun..


Kesyttää on sama kuin solmia siteitä.. -pikku prinssi


2. Linkitä suomalainen kappale, jonka tahtoisit kaikkien kuuntelevan?

Parasta aikaa taustalla pyörii Hanoi rocksin keikka vuodelta 1985 joka alkaa kappaleella Back to mystery city, siksi tämä ja myös siksi, että tuosta yhtyeestä pidän muutenkin.

3. Saat suunnitella menun, joku kiva ihminen tulee luoksesi istumaan iltaa. Mitä on tarjolla? (Ei ole pakko kokata itse.)

Riippuu ihan tosi paljon ihmisestä / ihmisistä. Meillä on jonkunverran kasvissyöjä tuttavia ja sitten taas hyvinkin lihansyöjiä, joten jo vieraan tottumus vaikuttaa tarjontaan paljon. Hyväksi havaittu ja monesti tarjottu on esimerkiksi tortillat, pitsa ja hampurilaiset. Jos sää sallii niin on mukava myös olla ulkona ja grillata tai savustaa kalaa.


4. Tiesitkö, että kaupassa myytävistä kananmunista ei olisi ikinä tullut tipuja, vaikka emo niitä kuinka olisi hautonut?

Juu tiesin ja eläinrakkaana lapsena olen kokeillut haudottaa kaupan munista tipuja, vaan koskaan ei tullut.

5. Huomaatko kirjoitustyylissäsi tai aiheissasi jonkinlaista muutosta siihen aikaan, kun vasta aloitit bloggaamisen

Ei ehkä niinkään kirjoitustyylissä, mutta toivottavasti kuvissa. Alkuun kuvasin puhelimella ja nykyään järjestelmäkameralla. Aiheet ovat pysyneet aikalailla samana.

6. Rakkain vaatteesi?

Villasukat <3 Onko villasukat vaate, no, ainakin ne on usein käytössä :) Tykkään myös muhkeista ja värikkäistä huiveista ja ylipäätä asusteet on tärkeitä. Tunikat on kivoja samoin lyhyet farkkutakit ja pillifarkut.

7. Paras (tai ainoa siedettävä) radiokanava?

Suomipoppia kuuntelen ja eritoten aamulypsyä. Joskus myös radio rockia, muita en oikeastaan koskaan.

8. Mitä ostit itsellesi viimeksi (ruokakauppaostokset poislukien)?

Juurikin edellisessä postissa kuvattuja tuliaisia Tallinnasta :)
9. Mitä luonteenpiirrettä tahtoisit itsessäsi eniten kehittää?

Hmm, on hyvä että on empaattinen ja ajatteleva, mutta välillä voisin ehdottomasti olla nuita myös vähän vähemmän. Myös pinna ( kotona ) soisi olla hieman pidempi.

10. Millainen on varhaisin lemmikkieläimiin liittyvä muistosi?

Eläimet on aina ollut rakkaita minulle ja ihan varmasti tulee olemaankin. Olen ulkoilluttanut ja hoitanut kylän koiria, kissoja ja hevosia pienestä pitäen ja hoitoeläimiin liittyy monet ensimmäiset muistot. Ikioma ensimmäinen lemmikini oli hamsteri Milla. Milla oli alunperin poikahamsteri Aku, mutta paljastui kasvettua tytöksi ja vaihtoi nimeä. ( Pupumme Milla oli eläinsuojeluyhdistyksen kautta ja nimeä ei tohtinut enää vaihtaa, jos joku huomasi nimien yhteläisyyden. )

11. Sinun on pakko ottaa seinällesi taulu, jossa lukee jokin mietelause tai elämänohje. Mitä taulussa lukee?

Mmmm, mietelauseet, elämänohjeet ja ylipäätä sisustustekstit ei tunnu omilta, mutta meillä on sellainen kyltti, jossa lukee kullan kallis koti, joten olkoon se se ainokainen.


Alla vuorostaan Sisustussopan kysymykset ja kysymyksiin vastaukset. Hyvää aikaan lähetit haasteen, täällä kun lomaa vietetään ja nyt on hieman enemmän aikaa kuin tavallisesti :)


1. Miten sinusta tuli bloggaaja?

Alunperin seurasin muutamia blogeja, kunnes tuntui tärkeältä kuvata ja kirjoittaa muistoja omaan eloon ja ennenkaikkea kotiin ja kodin muutoksiin liittyen.

2. Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?

Hyväntuulinen, ystävällinen, herkkä, huolehtiva ja itsensä tunteva. ( toisaalta omaan kipakkuutta ja lyhyttä pinnaakin välillä, ettei nyt ihan liian lempeäksi kannata mieltää. Nuo ensimmäiset kuitenkin yleisesti ottaen ehkä vahvimpana näkyy. )


3. Miten aloitat aamusi?

Yleensä liian kiireellä. Parhaat aamut on pitkiä, laiskoja ja onnistuvat yleensä viikonloppuisin :)


4. Kuinka rentoudut?

Yleensä kotona, rauhassa ja ilman aikatauluja.


5. Mikä saa sinut innostumaan?

Uudet sisustusideat, rakkaiden ihmisten tapaaminen varsinkin pitkästä aikaa ja joku mukava matka tai  vaikkapa ( hyvä ) livemusiikki. Oikeastaan innostun ja ilahdun hyvin arkipäiväisistäkin asioista kuten hyvän ruoka, tv, yhteiset ( hyvät.. ) vitsit ukkelin kanssa..

6. Mitkä värit puhuttelevat sinua?

Värillä ei väliä kunhan se on punainen. Oikeasti nykyään myös keltainen. Punainen ja keltainen tai sanoisinko että värit joita on paljon, värikylläisyys, mutta ei niinkään vaaleat tai esimerkiksi beiget kokonaisuudet.
7. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

Edellisen kysymyksen vastauksilla :) Ja lisäten vielä, että kirpputorit, kierrätys ja vanhat tavarat ovat lähellä sydäntä ja näkyy meillä ehdottomasti.

8. Mikä on kotisi lempipaikka ja miksi?

Oikeataan koko koti, mutta ehkä kuitenkin olohuone ja sohvanpohja. Keittiöstäkin tykkään paljon ja varsinkin kun leivinhella on tulilla. Myös vieraiden kanssa ollaan yleensä keittiössä.

9. Jos olisit huonekalu, mikä huonekalu olisit?

Keinutuoli voisi olla mukava.

10. Minkälaisen sisustusvinkin antaisit?

Sellaisen, että kannattaa ehdottomasti kuulla ja nähdä oma makunsa. Oikeastaan ei ole mitään väliä mihin huonekalu, tavara, kippo tai kuppi on tarkoitettu. Jos mielii käyttää tavaraa uudella tavalla niin käytä ihmeessä, vaikka sisustusopus sanoisi siihen mitä tahansa.
11. Mitä toivot elämältä?

Tasapainoa, terveyttä ja rakkautta. Toivon myös, että saisin olla rakkaiden kanssa niin kauan kuin ikinä koskaan, ikinä milloinkaan on mahdollista.


Tässä nämä kysymykset ja vastaukset, nyt sitten siirrytäänkin vaikeampaan osioon, eli kysymysten miettimiseen. Haasteen saa ihanan Marttilan tilan Jonna ja värikylläisen  Hattaralandian kodin Jaana.


1. Mitä viikonpäivää vietät tänään ja poikkeaako päivä tavanomaisesta samasta päivä?

2. Missä kirjoitat tällä hetkellä?

3. Teillä on niin kauniit kodit! Mikä on sinusta kauneinta kodissasi?

4. Onko sinulla jokin selkeä linja tai esimerkiksi väri, joka näkyy kodissasi?

5.Onko hyvä asua juurikin noin, vai onko sinulla tulevaisuuden suunnitelmia / haaveita vielä vaihtaa kotia?

6. Oletko jäänyt ikävöimään jotain edellisistä kodeista? ( itsehän muistan aina edellisen kodin punaiset keittiön kaakelit. Olihan ne ihanat :) )

7. Oletko muuttanut usein tai vaihtanut kaupunkia elämäsi aikana?

8. Ruoka, elämän parhaita asioita minusta. Onko sinusta ja mikä on lempiruokasi?

9. Pukeutuminen ja asusteiden käyttäminen on myös mukavaa, onko sinulla pukeutumisessasi jokin oma jujusi?

10. Mietin, että aloitan tänään joulukorttien tekemisen, joko sinä odotat joulua ja jotain tiettyjä perinteitä jouluun liittyen?
11. Jaksoitko / jaksathan vastata? :)

Tulihan pitkät tarinat ja aikaakin sai ihan mukavasti kulumaan, toivottavasti joku siis ehkä lukeakin jaksaa :)

Kuullaan taas.

9 kommenttia:

 1. Sun blogissa on kyllä aina niiiiin herkullisia kuvia! Kunpa itsekin saisin joskus hommattua kunnon kameran. Ja ihana tarina blogin nimen takana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 Järkkäri on kyllä hyvä sijoitus jos tykkää kuvata. Meillä ainakin ehdottomasti ollut ostamisen väärti :)

   Poista
 2. Kivat kysymysket ja vastaukset. Hyvin tämän parissa varmasti lomapäivä sujui :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Yritän ehtiä vastailemaan vloppuna. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun otit haasteen vastaan, olipa mukava lukea sun vastauksia :) On jotenkin niin mahtavaa huomata, miten samanlaisista asioista tykätään. Sinun blogisi on tuntunut heti tutulta ja omalta. Ja kaunis tarina blogin nimen takana <3 Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.