tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vapun vapaa

Arvatkaas mikä aamu huomenna on? Se on se aamu, kun tässä torpassa ei soi minun kohdallani herätyskello. Oikeastaan kello ei soi minulle seuraavaan viiteen aamuun. Jestas, miten muutaman päivän lomakin voi tuntua niin ihanalta ja kuinka paljon tuollaistakin vapaata arvostaa. Ja kyllä, pidän työstäni ihan paljonkin, mutta silti muutaman päivän ylimääräinen vapaa sillointällöin on mukavaa. Hiphei ! 

Olen facebookissa törmännyt muutaman ajatteluun : Ei saa ottaa alkoholia, ei saa ostaa krääsää, ei saa juhlia. Höpsis sanon minä : Kunhan itsellä ja muilla on hyvä olla. Kyllä arjessa suo olla luksustakin ja mitä siitäkin tulisi jos ympäri vuoden kierrettäsi ja mitään ei tule juhlia. Nostatti tunteita, kun joillakin on vaan niin hitsin kaponen käsitys miten muiden tulee olla, jos oma tapa on tietyssä ääripäässä ja oma elämä ainoa oikea tapa elää. Esimerkiksi jos joku ottaa joskus sen viinin tai olusen, niin se ei taatusti ole keltään muulta pois. Tietysti siinäkin se kohtuus ja ääripäät on eriasia. Eikä tosiaan sen enempiä ole tarkoitus puida muiden mielipiteitä, mutta tuo on nyt hyvinkin ajatuksissa. Ei sillä että tuo teksti itseä koskisi : todennäköisesti pihaa kuopsutellen menee huominen, ehkä limskan voimin. Alunperin piti kyllä tehdä muutakin, mutta kun tuntuu, että huomenna noin on parempi niin olkoon noin, kun mitään ei oltu lukkoon lyöty.

Hmm, ei tästä ollut tarkoitus tulla äkäinen kirjoitus, että tuon voi sitten vaikka ohittaa. Kellojahan minun piti kuvata ja kertoa tulevista vapaista :)

Moikka ja mukavaa vapun aikaa kaikille, miten ikinä koskaan sen vietättekin <3

8 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä kello, myös herätyskelloton aamu kuulosti kivalta ja kyllä meillä ainakin skoolataan, pitää juhlan arjesta jollain tapaa erottua, eikä se tosiaan tarkoita mitään hillitöntä menoa tai koristevuorta. Itse ainakin jaksan paremmin työviikkoja, kun välillä on näitä juhlia ja saa nauttia esimerkiksi hyvästä ruoasta ja juomasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan samaa mieltä :) Perusarkikin on mukavaa, mutta ai miten kiva on välillä pistää juhlaksi. Minulle on sama juhliiko joku tai ei, mutta kismitti tuo mielipide ettei muidenkaan tule juhlia millään muotoa ja ihan vain siksi kun hänkään ei juhli tai ylipäätä elää toisin kuin hän. On meitä, onhan meitä ja hyvä kun on.

   Poista
 2. Voi sinua onnellista kun loma edessä :) Superihana kelloa!

  VastaaPoista
 3. Voi että - aina sitä törmää näihin, jotka tietävät miten toisten kuuluu elää ;) ei kannata välittää himpun vertaa. Jokainen saa/voi elää elämäänsä kuten hyväksi näkee kunhan ei tahallaan ketään toista loukkaa tai vahingoita.
  Lasi /pari kuohuvaa ei varmasti haitaa mitään ... ! Kohtuus kaikessa. Onhan se ihan totta, että valitettavasti viina ja viinan kirot on kansallamme iso ongelma - ei se silti tarkoita, että lasi pari olisi sama asia. Kaikki ääripääajattelu ja ehdottomuus se vasta vaarallista on. Malja Vapulle - työiloa -sitähän se meilläkin on ... kunhan sade pysyis poissa ,että ehtis saada pihatyöt valmiiksi. Välipalana on sitten munkki ja lasi kuohuvaa !!! kippis !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääripääajattelu on monesti petollista monessa suhteessa. Mutta mitäs tuosta enää, tunteita tulee ja menee nyt vapaanvietossa ja vappuaatto alkoi munkeilla. Mukavaa vappua ja pihatöitä, itsekkin tartun haravan varteen pian :)

   Poista
 4. Onpas muikea herätyskello! Nämä pienet lomat ovat kyllä todellisia henkireikiä hektisen arjen keskellä, huomenna todellakin skoolaan omalleni (ja menen todennäköisesti jo kymmeneltä nukkumaan...) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, työssäkäyvänä osaa niin arvostaa vapaita ja ansaittuja lomia. Se jos mikä on hyvä aihe iloita näin työväenjuhlana :)

   Poista

Tassunjälki olisi mukava.