sunnuntai 9. elokuuta 2015

Katse eteen ( ja suupielet ylöspäin )..


Kolme viikkoa, kolme ihanaa ja aikalailla täydellistä viikkoa takana. Loma ja lomalla pitkiä aamuja, vielä pidempiä iltoja, kuljeskelua takapihaa ristiin ja rastiin, terassilta toiselle, kirpputoreja, ulkotapahtumia, ystäviä, ekstemporelähtöjä mustikkametsään tai Tampereelle. Aikataulutonta ja huoletonta vapaata aamusta iltaan, illasta aamuun. 

Akut on ladattu, joten hitsi vieköön ja hiiteen alakulo, niin loman kuuluukin loppua ja arjen alkaa, arjen viedä mennessään. Tällähetkellä päällimäisenä tunteena takaraivossa jyskyttää kuitenkin ajatus, kuinka loman soisi jatkua hetken vielä, edes päivä tai kaksi. 

Oikeasti minulla on työ josta pääsääntöisesti tykkään, ehdottomasti. Paikka jonne on helppo ja turvallinen palata ja ihmiset joiden kanssa viihdyn. Työ ja arki, jossa ei sen koittaessa ole ollenkaan hankala olla. Ylipäätä minulla on työ mitä tehdä. Itsestäänselvää työ ei ole, edes niille joiden halu ja taito olisi kuin pienessä pitäjässä. 

Mietin ja muistan miltä tuntuu ihmisen palata töihin, joissa päällimäiset tunteet paikasta on jotain ihan muuta ja jokainen kerta töihin lähtö tuntuu pahalta. Sellaisestakin on kokemusta ja omakohtaisena kokemuksena sen tunteen muistan vielä hyvin pitkänkin ajan jälkeen. 


Katse eteen ( ja suupielet ylöspäin )


Loman loppuessa on jo tässä kuussa vaikka mitä mukavaa luvassa ja jo ensi perjantaiksi on tiedossa jotain erityisempää, kun lähdetään katsomaan ja kuulemaan Haloo Helsinkiä.

Eilen vietettiin isolla ja ihan tosi mukavalla porukalla ystävän kolmekymppisiä ja kyllä jäi monta makoisaa muistoa tuostakin illasta. Muistojen lisäksi jäi myös väsymys ja tämä sunnuntai vietetäänkin lähinnä sohvan pohjalla ylläolevat karvakorvat kiinni kyljessä. Mamman lämpöpatterit :)

Leppoisaa sunnuntaita tänne poikkeaville ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille, kuinka ikinä sen vietättekin.

Kyllä tämä tästä, ei epäilystäkään.

11 kommenttia:

 1. Näin se aika rientää. Vastahan lomasi tuntui alkavan. Noh, onneksi tosiaan viihdyt työssäsi. Itselläkin on kokemusta siitä, kun palaa lomalta paikkaan, jossa ei niin mielellään olisi. Se oli aika kamalaa kyllä ja kipuilin sitä päiviä ennen lomalta paluuta. Ihania arkipäiviä toivotan!

  VastaaPoista
 2. Samat aatokset, vähän kalvaa tämä ihanan loman loppuminen. Mutta toisaalta, arjessa viikonloput tuntuvat taas erityisiltä, nyt ne ovat enemmän näin kärjistettynä sellaisia, et viikko on lopussa ja yksi lomaviikko taas vähemmän.
  On kyllä onni, että on työ, johon palata, varsinkin sellainen, jossa pääsääntöisesti viihtyy.

  VastaaPoista
 3. SAmat on mietteet, vaikka lomaa on takana ihan hirrrveesti. Aikatauluttomuus vaan on niin leppoisaa, vaikka aikataulut kyllä luo hyvän rytmin elämään. Nyt on vaan niin paljon uutta edessä, että myös jänskättää hirrrrveesti ;) Mukavaa työviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Ihania mietteitä ja juuri noin senn pitääkin olla. Mahtavan loman jälkeen onkin oikeastaan kiva palata töihin kun on saanut nautiskella ja olla juuri mitenpäin vaan ikinä on tahtonutkin:) Iloista arjen aloitusta <3

  VastaaPoista
 5. Mulla oli hyvin samanlaisia aatoksia tuossa juuri! Onneksi se ikävä työpaikka, jonne meneminen välillä itketti, on jo historiaa ja nykyään töihin voi mennä paremmalla mielellä. :) Lomaa mulla ei ole tänä kesänä ollutkaan, mutta ehkä sitten muuton aikana pidän vähän enempi vapaata ;)

  www.lily.fi/blogit/inkaliljoja

  VastaaPoista
 6. Minulla alkoivat työt tänään - ja ihan kivalta tuntuu. Lomalla on akut ladattu ja vain ilmoista on ollut aihetta nurista. Iloitsen itsekin siitä, että on mieluinen työ ja mukavat työkaverit - se ei ole aina itsestäänselvyys.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia teille kommenteista ja arjen alun toivotuksista. Päivä meni mukavasti ja leppoisastikin. Unirytmi nyt on ainoa jossa on korjattavan varaa arkeen palaamisen myötä, mutta siinä on minun kohdalla aina lyhyemmänkin loman jälkeen. Ja tosiaan näin arkena viikonloput tuntuu vielä enemmän viikonlopuilta :)

  VastaaPoista
 8. Kivaa paluuta arkeen! Mullakin se koitti tänään - arki kyllä antaa ruodun ja rytmin elämään, vaikka aamut on alkuun toooosi hankalia. Rytmi, se mokoma, kääntyy aina päälaelleen :) Laitan sulle viikon loppupuolella kassikuvia :)

  VastaaPoista
 9. Tuleehan tuota toisinaan ajateltua, että onneksi saa tehdä sitä työtä mistä oikeasti tykkää. Lomaltapalaa oli munillakin eilen, kivan pienellä porukalla saadaan tämä viikko vielä mennä. Ja ilmathan suosii, ei tarvitse heti aloittaa sitä kurahousurumbaa. Senverran tiimimuutoksia syksy tuo tullessaan, että vähän on jännitystä ilmassa. Mutta kuten sanoit, kyllä tämä tästä.

  Työniloa sinulle.

  VastaaPoista
 10. Työn iloa ja rapsutukset koirimuksille ja terkut meidän hurtilta :) Vuh! Kivat hymyt :D

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.