sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Terassi nousee kohisten


Meillä nousee terassi silmissä ja ehkäpä on jo tänään valmis. Ihan mahtavaa! Meillä on pieni terassi ylhäällä, mutta meidän varsinaisella takapihalla, tuolla rinteen alapuolella ei ole ollut terassia ( Eikä kyllä mitään muutakaan ainakaan kymmeneen vuoteen..). Kiva kun  mikä, tuolla tulee istuttua tunti jos toinenkin. Ollaan pähkäilty paikkaa ja tyyliä terassille pitkin vuotta ja viimein löydettiin sopiva paikka ja erityisen edulliset materiaalit. Meidän pihaan ei rinteen ja epätasaisuuden vuoksi ole itsestään selvää terassin tekeminen. Pohjana meillä on vanhat lavat, ja lankut ja muutama harkko. Uutena hankittiin muutama harkko lisää ja terassilaudat. Oon kyllä niin tyytyväinen lavojen uusiokäyttöön, että oksat pois. 

Mies tuota työtä touhusi, mutta itse toimin apupoika Anterona kantaen tavaroita ja muuten pihaa siivoten, haravoiden, istutuslavoihin harsoja ja multia laittaen sekä kivijä kuljetellen suuntaan, jos toiseen. Mukana hääri kaksi innokasta karvakuonoa.


Välillä piti tietysti pyörähtää takametsään :)


Kettu irvistelee, kun namit on lavojen päällä. Haha :)Luova tauko

Työntäyteisen ja kuitenkin mukavan päivän päätteeksi sitten grillattiin ja kippistettiin. Itse lähdin vielä ystävien kanssa iltaa istumaan. Ukkeli jäi veljen kanssa saunomaan ja yön viimeisinä tunteina nähtiin kylillä.

Kohta kipsutellen jätskikitskalle ja lähes valmiille terassille köllöttelemään. Siis tuo minun ukkokulta olisi naputtanut terassin päivässä valmiiksi, mutta teraasiruuvit loppui kesken niin projekti odottaa iltaan valmistumista.

Mukavaa päivää kaikille!

9 kommenttia:

 1. Sielläkin sormet jo syyhyää kylvöhommiin! :) Kannattaa vielä kuitenkin malttaa mielensä, että ei sitten halla/pakkanen vie hentoisia taimia - sitten harmitus on suuri! Suurta itsehilllintää täälläkin koitetaan kasvattaa, että en ole tuolla pellolla jo siemenpussit ojossa :) Olen koulinut tomaatteja ja kasasin tänään multaa ja lehtiä lehtikomposteihin jättikurpitsoille - oheistoiminta auttaa siemenkylvön odotuksessa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä se nakkasin punasipulit kuitenkin. Oivoi, katsotaan miten käy. Tosin kun on nuo lavat ja kohopenkit sen myötä niin on kai vähän lämpimämpi. Ja harso päällä :) Niin ja sellaseen pussukkaan laitoin myös. Pussukan tuon öiksi sisälle. Porkkanoitakin olin laittamassa, mutta luin viimehetken vinkin, että siemeniä on hyvä liottaa niin jätin ne sitten kuitenkin ja ehkä maltan vaikkapa viikon. Ihania touhuja sinnekkin :)

   Poista
 2. Teranssista tulee varmasti hieno...kelpaa siinä jäätelöä syödä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja veikkaampa, että paljon tuleekin aikaa vietettyä terassilla :)

   Poista
 3. Tuleepa kiva terassi! Ja mikä parasta - uusiokäytöllä! Työtähän siinä on, vaan on valmilla kiva tepastella ja istuskella :)
  Ttäällä on kans koirakaveri kulkenut uskollisesti vierellä, kun tein pihahommia. Tai uskollisesti ja uskollisesti. Lähinnä on kantanut frisbeetä siinä toivossa, että JOS sattuisin heittämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä uusiokäytöllä. Ekolokisempaa ja myös edullisempaa. Hassuja nuo karvakuonot ja aina niin touhukkaina mukana.

   Poista
 4. Mä laiton kolmeen lavakaulukseen myös mullat, hurja määrä tosiaan sitä multaa menee - on auton jouset kovilla kun vielä lisää pitäis multaa hakea. Loistava idea tehdä terassi, kyllä siinä kelpaa lekotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yllättänyt olin tuosta mullan määrästä. Aiemmin en ole kauluksiin laittanut mitään kasvamaan ja multahan humahti kauluksiin kuin kaivoon. Kiitos terassin kehuista :)

   Poista

Tassunjälki olisi mukava.