tiistai 7. heinäkuuta 2015

Nyt sitä saa, nyt sitä saa..


..Ei vatsansa täyteen puuroo, vaan vatsansa täyteen myslii :)..

Millonkahan minä kyllästyn omatekemään mysliin, kyllästynkö ollenkaan. Nyt mysliä on taas purkillinen ja tuo on kyllä niin herkkua, että joka aamu tuota syön kunnes loppuu ja kunnes teen taas uuden satsin. No on minulla välillä joku satunnainen aamu kun syön muuta, mutta kyllä tämä on ollut ehdoton herkku koko kesän. Aiemminkin olen kirjoitellut ja kuvannut mysliä tänne ( klik ), mutta oli niin kauniit värit tarjolla, joten kuvasin uudestaan. 

Tälläkertaa mysliin kuumensin ( en anna kiehua )  kattilassa noin desin oliiviöljyä ja 3 ruokalusikallista hunajaa. Kuumennuksen jälkeen nakkasin mukaan noin 10dl kaurahiutaleita, sopivasti auringonkukansiemeniä ja sopivasti seesaminsiemeniä. Sekoituksen jälkeen levitin ainekset uunipellille ( tulee juurikin pellillinen ) ja lämmitin kiertoilmauunissa 170 asteessa noin 5 ( ? ) minuuttia. Välillä sekoitin aineksia, koska mysli palaa helposti. Uunin jälkeen lisään vielä satunnaisesti mitä kaapista löytää, tälläkertaa rusinoita, kuivattuja banaaneja ja kuivattuja mansikoita. Tälläisen kun laittaa purkkiin nätisti niin kyllä tätä on mukava syödä, katsella ja mikäli viedä vaikka lahjaksi. Itse tykkään saada ja antaa tämäntyylisiä lahjoja. Varsinkin näin kesällä tuoreet marjat, kuten mansikat ja mustikat käy mysliin hyvänä lisänä.


Hei onko blogeissa hiljaista vai onko minun blogissa ja minun lukemissa blogeissa tällähetkellä hiljaista? En tiedä onko blogit hiipumassa, mutta minä ainakin tykkään edelleen tänne kirjoitella ja muiden kirjoituksia seurata, joten kuullan taas :)

Mukavaa viikonjatkoa ja arvatkaas mitä minä teen? Hyppään kuntopyörän selkään. Me hankittiin tänään kuntopyörä ja juu tarkoitus on kyllä polkea eikä ainakaan heti unohtaa pyörää vaaterekiksi. Rumiahan nuo kertakaikkiaan on, mutta kodinhoitohuoneessa on onneksi suht vähän näkyvissä ja sieltäkin saa varastoon nopeasti piiloon jos ja kun vieraita tulee.

-Miia

15 kommenttia:

  1. Nam! Mäkin olen myslin suurkuluttaja, mutta ostan yleensä vaan kaupasta halvinta (ja makeuttamatonta) ja tuunaan sitä sitten mieleni mukaan. Ikänä en ole tuolla lailla uunissa mysliä tehnyt, mutta vaikuttaa niin helpolta että pitääkin koittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on superhelppo ja ainakin omasta mielestä ehdottomasti päihittää kaupan myslit, jotka tosiaan on usein myös varsinaisia sokeripommeja.

      Poista
  2. Herkullisen näköistä mysliä! Olen kanssa pistänyt merkille samaa, että aika hiljaista on monessa blogissa.. Toivottavasti ei sentään ole kyse blogien hiipumisesta, jospa kaikki on vaan niin kesäloman vietossa, että blogit elää hiljaiseloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan kesä vaikuttaa blogeihin, mutta toisaalta taas itsestä niin paljon kivempi kuvata luonnovalossa ja sitä myötä päivittää bogiakin. Kesällä kyllä tulee ehkä seurattaua hitusen vähemmän blogeja muuten, saati oltua netissä.

      Poista
  3. Herkullisen näköistä mysliä olet thnyt. En ole uskaltautunut itse kokeilemaan, luultavasti onnistuisin siinä käräyttämisessä erinomaisesti.

    Taitaa ihmiset lomailla, on tosiaan hiljaista blogirintamalla. Tlee kyllä itsekin vähemmän nettiaikaa vietettyä aina kesäisin. Sitä menee ja tuohottaa erilailla kuin pimeinä talvi-iltoina, sitten kerkiää nettailemaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mysli kyllä kärähtää nopeasti joten siitä syystä saa kyllä olla tarkkana :)

      Poista
  4. Pitääpä kokeilla heti huomenissa :)

    VastaaPoista
  5. Itsetehty mysli peittoaa kaupan myslit kevyesti! Blogeja osa varmasti päivittelee lomalla verkkaisemmin. Itse yritän kyllä päivittää tätä lomallakin ja toisten blogeja on myös lomalla mukava lukea, sateiset ilmat kun takaavat sisätiloissa oleskelun. Mukavaa keskiviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kesän säät kyllä saa jäämään välillä koneen äärelle, vaikka mieli muuten kovasti ulos kaipaisi.

      Poista
  6. voi NAM! pitää koeilla ja pian:)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Tämä bloggaaja ainakin on vain laiska. Eikä syy ole edes kesässä, olen potenut tätä jo vuoden :D
      Mutta toi mysli kieltämättä näyttää hyvältä :)

      Poista

Tassunjälki olisi mukava.