keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kasvatuspuuhia ja värien iloa.


Niin se vaan joka vuosi tulee tuo viherkuume, vaikka kuinka syksyllä pohtisin etten mitään uutta laita. Oikeastaan en ole edes kummoinen viherpeukalo, vaikka kovasti toivoisin olevani. En edes käsitä miten on välillä niin hankala saada mitään kasvuun, vaikka kuinka rakkautta ja huolenpitoa koen antavani. Sitten on muutamia tuttavia tai puolituttuja, jotka heittävät siemenet " vähän sinnepäin " ja kasvaminen on taattu. Huoh, tiedän eräänkin, joka on säilyttänyt chiliä talven autotallissa ja chili on tuottanut satoa joulukuussa. Joulukuussa! Eihän chilin kasvu suomessa ole itsestään selvää edes kesällä. Omasta moisesta saattaa hyvällä tuurilla kasvaa muutaman sentin tynkä. Niin ja siis vartta, sadosta edes puhumatta. Iloahan nämä kuitenkin tuo ja jo pussit ovat kauniita.

Touhusin myös narsisseja kotiin, mutta ulos en vielä toinna laittaa. Tulipahan taas tunne, ettei värillä ole väliä kunhan se on punainen. Punainen on edelleen itselle kaikkein kiehtovin väri, vaikka keltainen on kirinyt todella kannoille. Keltaisesta puheen ollen : Arvatkaas vaan mikä tapetti tulee huomenna vierashuoneen seinälle, tuonne remonttitikkaiden luo? Kääääk <3Mukavaa viikonjatkoa!

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mullaki haluttais laittaa jotakin siemeniä kasvamaan mutta sais nähä saanko mie aikaseksi :) Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mulla on nyt ihan hullu viljelykokeilu menossa, kokeilen, saanko sitruunan idätettyä kaupan sitruunsn siemenistä. Siellä ne kasvilampun alla muhivat:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat ja olet sinä kyllä minun näkökulmasta todellinen viherpeukalo :D Mulla kun ei ole mitään kasvamassa vaikka pitäisi.

  VastaaPoista
 4. Tunnustaudun todella onnettomaksi viherpeukaloksi. Ihanaa olisi jos omakin puutarha kukoistaisi. Kauniit istutukset. Mulla narsissit olleet jo toista viikkoa ulkona, tosin nostan ne yöksi ulkovarastoon. Eivät ainakaan vielä ole jäätyneet kuoliaiksi. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulos minäkin nuo ostin, mutten raaskinut sitten laittaa kuitenkaan.

   Poista
 5. Ihania kuvia ja aivan ihania nuo sun astiat =) Mä en ikinä uskalla istuttaa kasveja mihinkään reiättömään astiaan, ku oon maailman surkein kastelija. Mun kukat saa joko liikaa vettä tai sit ne nuokkuu kuivuudesta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Minäkin monesti laitan pohjalle salaojia kivistä tms jos reiättömään astiaan laitan.

   Poista
 6. Ihanan näköistä <3 meilläkin on kasvatuspuuhat käynnissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oispa kiva nähdä kuvia sinunkin kasvatuksista.

   Poista
 7. Voi kuin ihanat kuvat! Täällä kans ekoja siemeniä kylvetty ja innolla odotan et pääsee kunnola laittamaan pihaa kuntoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Seurailen puuhiasi, josko blogiinkin vilahtaa kasvatuksia.

   Poista
 8. Hauskan näköiset astiat narsisseineen :) Mä olen sellainen "on-off" vihrepeukalo, siis puutarhan suhteen. Joinain vuosina on into päällä, ja istuttelen kasvihuoneeseemme salaatinsiemenia ym...ja joskus annan koko asian olla. Fiiliksen mukaan :)

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.