sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Sitä sun tätä, punaista ja ajatuksia sisustamisesta.


Viikonloppuisin ja vapailla on mielestäni erityisen mukavaa se, että voi tehdä  melkeimpä mihin aikaan mitä vain lystää. Välillä arjessa on turhauttavaa kun joutuu kelloa silmällä pitämään, koska tulisi olla nukkumassa ja montako tuntia herätyskellon soimiseen on. Viikonloppuisin ja vapailla ei ole tuota ongelmaa ja minulla kun inspiraatio sattuu niin se sattuu kellonajasta ja paikasta riippumatta. 

Eilen kellon lähestyessä yhtätoista yöllä päätinkin siivota vessan ja niin siinä puunattiin hyllyt ja pytyt puhtaaksi puolenyön lähestyessä. Tänään sitten päätinkin kuvailla vessaa, tai oikeastaan vessan hyllyä. Muuten vain. Meillä vessassa ei ole ikkunaa ja valon puute häiritsee kuvaamista ( niinkuin ulkona kummoista valoa muutenkaan tänään olisi ), mutta tässäpä muutama kuva kuitenkin. Muuten vain.

Olen muuten ollut lapsesta saakka tuollainen ekstempore innostuja. Tykkäsin jo ala-asteella saakka vaihdella tavaroiden ja huonekalujen paikkaa ja muistan hyvinkin kun joskus lomalla aloin yöllä järjestelemään meidän olohuonetta uuteen uskoon ja äidin herättyä taisi sanomistakin tulla. Joskus myös muistan myöhästyneeni koulusta, kun aloin järjestelemään aamutuimaan koulupöydän laatikkoja uudelleen.

Näiden muistojen myötä ja viimepäivien hetkellisien ajatusten myötä uskalla myös laittaa ajatukseni tänne : Voi miksen, miksen käynyt sisustustekstiili artesaani koulutustani paremmin ja kenties vielä jatkanut siitä joskus eteenpäin ja vaikkapa pidemmälle sisustuksen pariin. Kävin kyllä siis koulun loppuun ja paperitkin olen saanut, mutta näin jälkikäteen ajatellen numerot ja erityisesti motivaatio olisi voineet olla parempia. No juuri täysi-ikäistyneenä ei välttämättä aina tiedä mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa, enkä minä ainakaan tuolloin ollut ihan selvillä asiasta. 

Tykkään kyllä todella paljon nykyisestä työstäni, mutta ammatissa pari eri vaihtoehtoa ei olisi pahasta ollenkaan. Nykyäänhän työskentelen lasten parissa ja vaikka ala on kuinka se mitä haluan tehdä, niin selvästi olisi kipinää toiseenkin suuntaan ja se liittyisi nimenomaan sisutukseen. Niin ja eläintenhoito olisi myös sellainen ehdottomasti oma.

Ehkä nämä kuvat ei ole paras mahdollinen yhdistämään ajatuksia sisustamisesta, vaan kun tekee mieli kirjoittaa tästä samaan syssyyn niin tässäpä nämä ajatukset nyt on ylhäällä.

Onneksi tuota sisutusta saa touhuta kuitenkin kotona juur niin paljon kuin haluaa, joten jatkan tästäkin eteenpäin tätä. Iloisin mielin, oman maun mukaan ja vähän silloin kun sille päälle sattuu. 

Moimoi ja mukavaa sunnuntaita :)

8 kommenttia:

 1. Kauniita juttuja on veskisi täynnä. Meillä rajoittaa hieman tuo yhteiselo naapureiden kanssa yöllisiä inspiraatioita. Voisi nimittäin tulla seinän takaa murinaa jos kovasti öiseen aikaan möpleeraa :) Tulevaisuuden haaveita pitää olla ja olet vielä nuori monia haaveita myös toteuttamaan. Mukavaa päviää sinne!

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen ekstempore innostuja. Joskus on vaan pakko laittaa ideat heti toteutukseen. Kivan värikkäitä kuvia muuten! :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten kivoja juttuja teidän vessassa onkaan!
  Mun pitää myös saada ryhtyä heti tuumasta toimeen inspiraation iskiessä. Päivätyö vaan hieman häiritsee mun visioiden toteutumista, kun siellä ei varmaankaan katsottaisi kovin suopeasti jos ryntäisin kotiin järjestelemään. :D
  Mä olin myös lapsena ahkera järkkäämään huonetta uudestaan vähän väliä. Tein myös kovasti kaikenlaisia asetelmia hyllyyn. Ehkä minusta tulikin siksi somistaja. Tosin en tee sitä tällä hetkellä työkseni.

  VastaaPoista
 4. Pirteää punaista sinulla vessassa.
  Olen ihan hurahtanut koreihin, oivallisia minkä tahansa tavaran säilytykseen. Sinun korisi on hurmaavasti kulunut. Kun tavarassa on hiukka elämän jälkiä, on se heti jotenkin sympaattinen :)

  VastaaPoista
 5. Olipa piristävä kokemus tuon teidän vessan katselu. Hyvinkin tuttua tuollainen yöpuuhastelu. Monta hyvää ideaa on napsahtanut päähän juuri öisin ja hetihän niitä on sitten ryhdyttävä toteuttamaan. Rivitalossa asuminen kyllä vähän rajoittaa näitä yöllisiä intoja, esimerkiksi vasaran käyttö on jätettävä aamuun :D

  VastaaPoista
 6. Taitaa olla aika yleistä meillä kodeissa touhuajilla nuo äkkinäiset ideat siispä :) Kiitos kommenteista <3

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.