sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Rakas puolivilli puutarha..


Ihan mahtava yllätys menneellä viikolla oli palata reissusta kotiin, jossa odotti blogivoiton kautta kotiin tullut kirja. Osallistuin taannoin Romppala blogissa kilpailuun, jossa oli mahdollisuus voittaa Linda Peltolan kirjoittama ja kuvaama kirja, kirja nimeltä Rakas puolivilli puutarha. Olen seurannut Lindan blogia ja tykkään kovasti hänen tyylistään. Kirja jatkaa samoin tunnelmin ja samoin ihanin ideoin ja kuvin myös kirjassa. Puutarhan ystäville suosittelen todellakin tätä kirjaa lämpimästi.

Se miksi alunperin jäin Lindaa seuraamaan on nimenomaan hänen värikäs, iloinen ja pursuileva tyyli puutarhassa. Sellainen tyyli, joka minua kiehtoo omassa pihassa, kuin omassa kodissa. Mielestäni esimerkiksi väriä ei monessakaan paikassa voi olla liikaa. Tykkään kierrättää vanhaa ja yhdistää montaa eri tyyliä kodissa ja pihassa ja tuollainen puolivilliys on hyvinkin makuuni. Mielestäni rosoisuus ja esimerkiksi patinoituneet astiat tuovat särmää kauneuden keskelle.

Meillä on rinnetontti, jota ei oltu huollettu vuosiin ennen meitä. Piha kasvoi epämääräistä puuta ja pensasta ja eteenpäin pääsi suurinpiirtein viidakkoveitsen kanssa. Piha on kokenut hiljalleen muodonmuutosta, mutta on kotia enemmän se joka kaipaa edelleen yhtä sun toista tuntuakseen vielä enemmän omalta. Meillä kasvaa muutama kirsikkapuu, joitakin pensaita, syreeniä valtoimenaan ja monenlaista kukkaa siellä ja täällä. Sellaista kukkaa mikä meidän kuivassa ja karussakin maaperässä kasvaa. Meillä on myös kivikkotontti rinnetontin lisäksi, mutta haasteista huolimatta piha on rakas, rakas, rakas. Tälläisten kirjojen ja blogien myötä oma odotus tulevaan kesään kasvaa entisestään. 

Nyt täytyy joutaa muihin hommiin, mutta palaan aiheeseen vielä toisen kerran paremmin.
Tänään on ollut mielettömän kaunis kevätpäivä, näitä lisää :)

4 kommenttia:

 1. Onnea voitosta ♥ Kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitänee kans tutustua kirjaan paremmin =)

  Tänään on kyl ollut upea päivä! Näitä ehdottomasti lisää ♥

  VastaaPoista
 2. Näin kauniin kevätpäivän jälkeen mieli tekisi jo pihalle kuopsuttelemaan. Pitää malttaa kuitenkin vielä tovi, meillä piha vielä lumen peitossa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Miia, ihana kuulla että pidit kirjasta, :) nyt vaan innolla ihanaa kevättä odottelemaan!

  VastaaPoista
 4. Meidänkin puutarha on vähän puolivilli... =)

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.