sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ajatuksia kesän tapahtumista / auringonkukat..


Heippa taas ja ihan ensimmäisenä kiitoksia kaikille edelliseen kirjoitukseen kommentoijille. Oli kiva saada mielipiteitä muidenkin blogimieltymiksistä ja vastailen vielä erikseen jokaiseen. 

Tänään pyörähdin tosiaan tuolla Ravintolapäivä tapahtumassa. Meidän Lahti on kyllä joidenkin ulkotapahtumien suhteen aika onneton kaupungin kokoon nähden. Ravintolapäivässäkin myyjiä oli vain kourallinen ja esimerkiksi suolaisten ostamisen mahdollisuus oli ihan muutamassa kojussa. Kakkupalat haettiin ja muuten ruokailtiin sataman ravintolassa.

Minä tykkään ihan tosi paljon ulkotapahtumista ja tykkään paljon myös Lahdesta, mutta aiemminkin olen todennut ettei nuo kaksi ihan käsikädessä kulje. Esimerkiksi pihakirppurtori tapahtumia on todella vähän, mutta heinäkuun joka tiistaina järjestettävä sataman peräkonttikirpputori on mielestäni näyttänyt sen, että osallistujia myyjinä ja ostajina voisi riittää useimpiinkin tapahtumiin. Siellä osallistujia riitti yllinkyllin ja hieman enemmänkin. Niin, aina kai voisi itsekin olla alulle laittaja tapahtumiin, mutta en oikeastaan ole yhtään organisoija, vaikka myyjänä ja ostajana mielellään tuollaisissa olenkin mukana.

Valtakunnallinen Siivouspäivä tapahtuma on muutaman viikon kuluttua ja sinne aion ehdottomasti kimpsuineni ja kampsuineni taas myyjäksi. Toukokuussa onneksi oli täälläkin jo hieman edellistä kertaa enemmän osallistujia. Noh, niin tai näin niin ensi kerralla Ravintolapäivän sattuessa suuntaan nenän kohti Helsinkiä. 


Eipä tässä muuta kuin mukavaa viikonalkua kaikille ja on ihan tosi ihanaa kun lämpöä on luvattu koko pitkälle viikolle. Tulihan se kesä lopulta ja näin elokuussa jotenkin on unohtanut jo kylmän ja sateisen alkukesän. Rakas aurinko, ihana lämpö, auringonkukat ja aika kaunis uusi täkkilöytö kirpulta kukkien takana..

15 kommenttia:

 1. Tänään justiinsa juteltiin miehen kanssa kuinka suppealle alueelle ravintolapäivän tapahtumat sattuvat. Eipä ollut meidänkään kylällä kuin yksi koju josta myytiin aamiaista. Helsinkiin jos olisi suunnannut olisi tarjontaa ollut yllin kyllin. No, ehkä ihmiset innostuvat! Siivouspäivää odotan minäkin jo innolla ja silloin suuntaan löytöjä tekemään Helsinkiin. Ihanat auringonkukat! Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli tietyissä puistossa muutamia ja sitten vielä vähemmän muualla. Oikein jo odotan seuraavaa kertaa ja Helsinkiin lähtöä :)

   Poista
 2. Minun blogissa muutama kuva kyseisestä aiheesta - porukkaa oli ollut kovasti liikkeellä ja ilmat olivat suotuisat. Auringonkukka on auringonkukka - eli ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkasinkin ja siellä oli herkun kuuloinen pistekin :)

   Poista
 3. Hassua tosiaan, ei noita sadepäiviä enää muista. Lomallakin tuntui aina aurinko paistavan (tai vähäinen vesisade ei haitannut ja siihen ei niin kiinnittänyt huomiota).
  Voi miten kauniita auringonkukkia! Kunpa lämpimiä, aurinkoisia päiviä riittäisi niin kauan, että omat Little Leoni ennättävät kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän elokuun ansiosta mietin, että seuraavat lomat voisi yrittää myöhemmälle kesään saahan kuin tähän saakka. Kiva kun olet uutena käynyt / kommentoinut :)

   Poista
 4. Meillä oli kolmen kunnan alueella, maaseudulla joku 15 paikkaa mukana. Ravintolat oli joko kylätaloilla tai ihmisten kodeissa, olipa yksi paikka pellonpientareellakin. Yhdessäkin paikassa oli käynyt yli 300 ihmistä. Me autettiin työni puolesta markkinoinnissa ja oon tyytyväinen, että maaseudullakin riitti tarjontaa.
  Ihanat auringonkukat, tuo keltaisen sävy on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseudulla 15 paikkaa on ihan tosi paljon, hyvä :) Ajattele : meillä täällä oli merkattu 12 paikkaa ja muutamia muita näin ja täällä on kuitenkin melkein 100 000 ihmistä. Hyvä markkinointi teillä siis ja kylätalot, kodit ja pellonpientareet kuulostaa hyviltä paikoilta.

   Poista
 5. Tämä ravintolapäivä meni mulla ihan ohi,kun olin iltavuorossa (en tainnut muistaakaan) joten ei mitään käryä oliko meitin pikkukaupungissa mitään :) Mutta hieno homma että tälläisiä järjestetään, tuo Siivouspäiväkin on ihan uppo-outo juttu mulle. Olisi kyllä ihan kiva jos täälläkin, siivottavaa nurkista kyllä löytyisi! Ps. Ihania Auringonkukkakuvia olet laittanut ja tuo täkki, oi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivouspäivään kannattaa ehottomasti tutustua, jos kirppareista yhtään tykkää. http://siivouspaiva.com/

   Poista
 6. Auringonkukat on aivan ihania ♡ Mä odotan jännityksellä, että alkaako mun istuttamat kukkia.

  Ravintolapäivä meni mun osalta ihan ohi, jos sitä ens vuonna pääsisi tutustuun paikalliseen tarjontaan =)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Olit varmaankin laittanut mulle viestin fbn kautta. Jostain syystä viesti ei millään aukene kokonaan vaan näkyy vain osa tekstistä.. Laitatko uuden viestin vaikkapa sähköpostitse romulyyli@hotmail.com :) Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 8. Ihanat auringonkukat <3 Minä en tänä vuonna saanut nousemaan yhtäkään auringonkukkaa, lienevät siemenet olleet jo vanhoja tai mullassa jotain hämminkiä, kun eivät suostuneet itämään. Parempi onni ensi vuonna :) Todella ihanan näköinen takkikangas pilkottaa kukkien takana <3

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.