lauantai 31. tammikuuta 2015

Lauantaina


Niin sitä ollaan taasen viikonlopussa. Voi kuinka ihminen voikaan arvostaa viikonloppua ja vapaita. Viikonlopun aloitus ilman herätyskelloa on se, joka tekee jo vapaista aamuista erityisen. Rauhallisuus, levollisuus ja pitkät leppoisat aamut. 


Eilen töiden jälkeen illasta tapasin rakasta ystävää hyvän ruuan ja piiitkien keskustelujen merkeissä. 


Tänään heräsin hyvissä ajoin. Käytiin kylillä, jonka jälkeen minä puunasin kotia kuntoon ja ukkeli teki ruokaa. 


Siivouksen lomassa siivosin myös kirjahyllyn. Niin tai siis kirjakasaa vanhan singerin päällä ja löysin muutaman ihanan kirjan, johon syvennyn loppuillaksi. Todella inspiroivia kirjoja niin ihanine kuvineen. Suosittelen ehdottomasti, mikäli pidät yhtään tämäntyylisistä kirjoista tai asioista. Nämä molemmat olen saanut aikanaa lahjaksi ja ovat yksiä lempikirjojani.


Kirjakasan jälkeen imuroin ja huiskasin sohvan putipuhtaaksi muka jokaisesta koirankarvasta. Ajateltiin ettei koirat pääsisi enää sohvalle ja hankittiin vanhan räsymaton tilalle karvaton ja koiran tuoksuton uusi räsy. No juu, niimpä huvittaa jo nyt ajatus, ettei koirat tule sohvalle. Yritetään nyt ainakin, vaan saa nähdä kauanko päätös pitää. Saako teillä muilla koirat tulla sohvalle ja sänkyyn? Meillä on tähän asti saanut tulla kumpaankin, mutta nyt ajateltiin pyhittää sohva ihmisille. Sängyssä koirat saa olla, mutta öisin koirat nukkuu alhaalla, tai sitten ukkeli nukkuu sohvalla ja minä koirien kanssa sängyssä :)


Ruuaksi meillä oli tänään itsetehtyjä lohkoperunoita, lohta tomaattipesto kuorrutteella ja uunituoretta yrttipatonkia. Ruoka oli ihan uskomattoman hyvää. Meillä ukkeli on kyllä ni ihana ja innostunut kokki ja ruuat on viikonloppu toisensa jälkeen kyllä hitsin hyviä.











Mukavaa viikonlopun jatkoa poikkeajille ja uusille lukijoille ihan tosi kovin tervetuloa <3

22 kommenttia:

  1. Tosi hyvännäköistä ruokaa :)

    VastaaPoista
  2. Ai ai, mitä herkullisia ruokakuvia! Tässähän tullee kohta uus nälkä vaikka mie olenki äsken syöny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogeissa vieraillessa tulee kyllä monesti nälkä, vaikka hetkeä aiemmin ei nälkä olisi ollutkaan :)

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköistä! Meillä oli kans eilen lohkoperunoita. Ne on niin herkkua ja ihanan helppoja tehdä =)

    Meillä sai koiruudet ennen tulla sekä sänkyyn että sohvalle, mutta eka ne joutu pois meidän pedistä ku en mahtunut vauvamasuni kans enää sekaan. Enkä muuten yhtään kaipaa niitä hiekkaisia ja kuraisia lakanoita, ku nuo tuppas juosta suoraan ulkoa sänkyyn. Sohvalle niillä ei oo ollut vuoteen asiaa. Tytöillä on nykyään olohuoneessa oma ihana, koiran hajuinen nojatuoli =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohkoperunat on herkkuja teillä ratkaisu koirien kanssa tuntuu kyllä aika mukavalta :) Itse suunnittelen, josko laittaisin jonkun punkan heille lattialle. Esim vanhoihin täkkeihin ei takerru välttämättä karvat niin helposti kuin sohvaan.

      Poista
  4. Meillä tuo koiravanhus ryhtyy huokailemaan aamulla vieressä viimeistään klo 7.00 oli arki tai pyhä, että se siitä pitkään nukkumisesta.
    Ihanat ruoat ukkelisi on loihtinut. Ihan tässä nälkä tulee kuvia katsellessa.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä koirat on aikamoisia unikekoja, eikä herätä yleensä, ennen kuin itse herätään.

      Poista
  5. Ai ai, hyvältä näyttää. Lohkoperunat ja lohi maistuisi. Tajusin tässä juuri, että minähän olen nälkäinen kuin susi :D

    Viikonloput ovat kyllä ihania. Etenkin tällaiset, jolloin ei tarvitse ihmeitä tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin nälkä jo tässä vaiheessa seuraavaa päivää. Ruoka vielä puolisen tuntia uunissa. Voi, minäkin melkein eniten tykkään viikonlopuista, joille ei ole suunnitelmia. Tosin toki on välillä ne suunnitellutkin kivoja ja ehdottomia.

      Poista
  6. Rasavili nukkuu meidän vieressä, noloa! Mies opetti neidin tähän, kun se oli vielä pieni pentu ja minä jouduinkin yllättäen työmatkalle. Rasavili oli kuulemma ollut niiiin yksinäinen pentukorissa.
    Niin ja kyllä: siellä se retkottaa sohvallakin meidän kanssa. Edellisten koirieni kanssa olin paljon tiukempi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin nukkui jossain vaiheessa molemmat, mutta hitsi vieköön sitten huomattiin, että kahden koiran kanssa tulee turhan ahdasta. Rasavillillä on loikoisat oltavat :)

      Poista
  7. Oi miten herkullisen näköistä! Ihanaa viikonloppua koko köörillenne <3

    VastaaPoista
  8. Voi, siellä on herkuteltu oikein kunnolla. Viikonloput ne vaan on ihania ja voi kun itse myös kaipaan niiden tuomaa tunnetta, vaikka toisaalta nyt olen "saanut" nauttia näistä ainaisista viikonlopuista, puolensa siinäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä totta, että viikonloput ja vapaat tuntuu ihan toiselta, kuin silloin kun on vapaalla jatkuvasti. Ihanatahan se olisi hetkellisesti sekin :)

      Poista
  9. Onpas mukavia viikonloppupuuhia ja herkkuruokaa. Meidän perheen pystykorva loikoili mielellään sängyn päällä, mutta luikahti aina pois, jos sen viereen yritti tulla. Äitini oli kerran työkuntoutuksessa ja pari yötä pois kotoa, niin silloin koira meni isäni viereen nukkumaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi, meillä nuo kahta hanakammin sänkyyn kampeen, jos sinne vielä ihmisen saa :)

      Poista
  10. Viikonlopuissa on kyllä parasta, kun ei tarvitse herätä kellon soittoon. Mä pongasin heti suklaan noista kuvista muiden herkkujen joukosta. Kehveli, olen katsos karkkilakossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin erikseen mainita suklaan syyn kuvassa. Minähän olen suklaan suurkuluttaja ja minulle teki todella tiukkaa olla edes viikko ilman suklaata. Lauantaina herkuttelin ja jesta kuinka hyvää oli. Jos saisi edes näin viikolla pidettyä herkuttelun kurissa aiempaa enemmän..

      Poista

Tassunjälki olisi mukava.