lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään toistaiseksi lämpimin..


Kevään toistaiseksi lämpimin päivä on ja oli virallisesti tänään. Heti herättyäni kipasin ulos raivaamaan risuja ja haravoimaan hetkeksi. Tuo hetkihän venähti sitten kolmeksi tunniksi. Ukkeli touhusi omia piha-askareitaan ja minä omiani. Kolmen tunnin kuluttua syötiin kevään ensimmäinen aamupala terassilla ja voi kyllä : minulla oli lyhythihainen ja hyvin tarkeni. Aamupalan jälkeen ukkeli lähti työpaikkansa talkoisiin ja minä jäin taas pihalle. Hetkeksi, hetkeksi. Vielä pariksi tunniksi. Meidän tontilla on useampi valtava vanha koivu ja niin myös takarajan sekä naapurin rajalla, joten haravoitavaa todella riittää.

Pihasta ei ole kummoisia kuvia, koska meidän pihalla ei toistaiseksi ole kummoisia kuvattavia. Toivottavasti kesän myötä on ainkin kasvatusten muodossa. Meidän pihahan oli varsinainen villiviidakko kun reilu pari vuotta sitten tänne muutettiin. Pihaa ei oltu hoidettu vuosiin ja ehkäpä taas vuosiin ja vuosiin. Piha oli umpeen kasvanut ja varsinainen ryteikkö. Siihen nähden olen tosiaan tyytyväinen mitä se nyt on, vaikkakin aika alkeellinen on edelleen. Meillä on rinnetontti ja todella ravintoköyhä sorapohja ja nuo kaksi ei ole mitenkään helpoin yhdistelmä. Hiljaa hyvää tulee kuitenkin ja pikkuhiljaa jopa omannäköinen myös ulkoapäin. 

Ihanahan tuo piha on siinä mielessä, että takapiha jatkuu metsäksi suoraan ja tuolla metsässä tuleekin päivittin käytyä. Myös siitä tykkään, että meidän ja naapurin pihat on eritasolla, joten naapureita ei kummoisesti näe tai kuule takapihalle. Meidän piha on tuolla rinteen alapuolella suojassa, kuin taas naapureille on tuotu täytemaata. Heidän tonttinsa on myös pienempi kuin meillä, jotenn meidän tontti jatkaa kuopassaan yksin matkaa myös pituudelta. Toisella puolella on tyhjä tonttia. Meidän tontti on lohkottu ja myyty eteenpäin silloin kun tähän muutettiin. Edelleen meillä on hyvänkokoinen piha, eikä alkuperäisessä koossa olisi koskaan ollut varaa lunastaa. Tosin alkuperäiselle koolle ei olisi ollu mitään tarvettakaan. Nyt tontin koko on reilu 1100 neliötä.


Nyt herkkujen, blogien ja teeveen pariin. Heissan ja mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille poikkeajille.

7 kommenttia:

 1. Pihatöihin pääsy oikein polttelee! Meillä on kuitenkin vielä lähes koko piha lumen peitossa. Kyllä Suomi on iso maa: toisaalla on ihan kevät ja toisalla eletään talvea:)

  VastaaPoista
 2. Hui, ite en ole vielä toppatakista luopunut. Eilen aurinko paistoi lämpöisesti, mutta meidän tontti on todella avaralla paikalla, joten tuuli Saimaan suunnasta puhaltaa aika vilpoisesti vielä. Me kanssa puuhasteltiin ulkosalla melkein koko päivä ja tänään pitäisi jatkaa. Ehkäpä innostun tänään tekemään pihapostauksen. Toistaseks mula aika kuluu pihalla roskien keräämiseen. Täällä on asunut ilmeisesti useampikin roskasakki. No, mutta siitä lisää postauksessani. Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Ihania kevät-aurinkoisia kuvia <3

  VastaaPoista
 4. Kuviasi katsellessa tajusin, että aurinkoa jäi ikävä. Eilinen oli kyllä ihan mielettömän upea päivä. Harmi, että se loppui lyhyeen.

  Leppoisaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa :D

  VastaaPoista
 5. Meillä myös suunnilleen saman kokoinen tontti, jossa riittää puuhaa juuri sopivasti. Saapi rapsutella haravalla ja huristella leikkurilla. Koirille tilaa juosta ja linnulle puita missä laulaa. Aurinkoa päivääsi! ��

  VastaaPoista
 6. Varmasti ihana kun omilta tiluksilta pääsette loikkaamaan suoraan metsään! Luonnon läheisyys on niin rauhoittavaa.

  Olikin mahtava kesäinen maistiainen tuo eilispäivä, lisää samanlaisia ilmoja kiitos.

  VastaaPoista
 7. Hei toveri lehtelainen, kiva kun olit jättänyt kommentin :). Onpa sulla täällä ihana blogi ja ihanat koiruudet ja kaikkea. Kurkkaappas tämä blogi myös, voisi kiinnostaa sua, löytyy varmaan tuttuja tapetteja ja muita :) http://puukenkajarasymatto.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.