sunnuntai 24. elokuuta 2014

sunnuntaina sisältä ja ulkoa.


" Vasara ja nauloja, koko rahalla.." Ukkeli se on taas touhunnut lomansa aikana talon eteen. Viime kesänä kun vaihdettiin ulkopuoli, niin ei ehditty maalata kaikkia seiniä kahteen kertaan ja kerran maalatut on ikävästi kuultanut läpi. Vaan ei kuulla enää! Meillä on hyvinkin korkea talo osasta seiniä, eikä maalaamista suoriteta noin vain, vaan erinäisiä vippaskonsteja käyttäen ( tikkaat, jatkovarret, telineet.. ) Myös alakerran vanhan pannuhuoneen ikkunat sai viimein pielet ja samoin sai yläikkunatkin. Kyllä se tästä, kylläpä tästä. Ollaan remontoitu hurjasti ja aina yksi vaihe lisää, on yksi vaihe vähemmän.

Joku kaunis päivä ( toivottavasti ensi kesänä ) vaihdetaan/maalataan katto. Myös talon vaaleampi harmaa sokkeli saa jonkun maalin tai pinnoitteen. Korkean harmaan sokkelin eteen tulee täytemaata ja kahden auton autopaikka. Joskus vielä.

Lisää ulkopuolen remontista ainakin täällä.


Meidän vintiltä ei löydy vanhojen sanomalehtien lisäksi muita aarteita. Tämä lehti on niiltä vuosilta, kun talo on rakennettu.
Minä ompelin tänään tampellan ihanasta kankaasta muutaman tyynyn lisää ( tyynyjä kai ei voi olla liikaa ). Yritin siinä sitten kuvata samalla makuuhune ennen ja jälkeen kuvia, mutta kuinkas siinä kävi kuin yksi ilopilleri liittyi seuraan.." Nyt on hyvä "

Se miksi yritin ottaa ennen ja jälkeen kuvia on se, että eilen saatiin viimein pitkään haaveilemani tapetti, joka muuttaa makuhuoneen ilmeen täysin. Siitä kuvia sitten, kun joskus on paikoillaan. Ihana on <3 Taulu on ollut hyvin väliaikaninen tuossa, mutta on ollut siinä kuitenkin muutosta saakka. Hiljalleen koti asettuu uomiinsa ja hyvin paljon jo uomissaan tietysti onkin. Hurjaa vain, kuinka esimerkiksi tapetti voi olla arvokasta ja yllättävän monta rullaa saa hupenemaan pieneenkin tilaan.

Ja nyt se miksi myös lähdin kirjoittelemaan : Uuden tapetin myötä tarvitsisin ehdottomasti kaksi vanhaa keltaista peltistä seinälamppua makuuhuoneeseen, tiedäthän mimmoiset? Jos tiedät mimmoiset ja paikan, josta sellaiset saisin, niin olisin enemmän kuin onnellinen, mikäli vinkkaisit asiasta.

Sunnuntai tervesiä kaikille.

21 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, niin ulkona kuin sisällä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana perinteinen punainen talo. Täällä odotetaan tulevaa tapettipaljastusta!

  VastaaPoista
 3. Sängyssä on lasten mukava telmiä...niin kaksijalkaiseten, kuin nelijalkaisten..:)

  VastaaPoista
 4. Vanhassa talossa riittää aina kaikenlaista puuhaa. Hyvältä näyttää jo nyt. Ihana tuo koiruus :) Mukava seurata miten remppanne etenee. Iloa uuteen työviikkoon !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin riittää. Hiljaa hyvää tulee. Kiva kun tykkäät seurailla :)

   Poista
 5. Voi tuota koiruutta, ihana. Hyvällä mallilla näyttäisivät remppahommat olevan. Meillä oli tänä kesänä kattoremppa, mutta se toteutettiin remppafirmalla. Maksoihan se, mutta hommassa meni vain kolme päivää ja jälki oli upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hyvästä kannattaa monesti maksaa. Hyvä katto päänpäällä varmasti teillä :)

   Poista
 6. Hih - vauhti päällä :D Innolla odotetaan jälkeen kuvia!!

  VastaaPoista
 7. Luin vähän tuota vanhaakin postausta, lohduttavaa, että jokin muukin on aloittanut hyvin samasta pisteestä kuin me ja teillä ollaan jo noin hyvällä mallilla! Onpas kutkuttavaa nähdä millainen tapetti teille on kotiutunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on puunattu ja touhuttukkin. Hiljaa hyvää tullee meille kuin teille. Kiva seurata teidänkin touhuja.

   Poista
 8. Kauniin punainen tuo maali. Punaista on vilahdellut muutenkin blogissasi paljon. Taitaa olla yksi lempiväreistä?

  Suloinen otus tuo koirasi. Minun kissallakin on tapana tunkea itseään paikkoihin, joita yritän valokuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. " Värillä ei väliä, kunhan se on punainen ". Nykyään kelpuutan tosin jo hieman muitakin, mutta kyllä : lempivärini jo vuosia ja vuosia <3 Kisulle rapsutuksia :)

   Poista
 9. ♥kylläpä näyttää hyvältä...molemmista suunnista!

  VastaaPoista
 10. Miten ihanan pirteää! Näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 11. Niin on kaunis teidän talo :) ja apua ihanaa tuo tyynyjen kangas, onko vanhaa vai uutta? Oijoijoi tuommoset tyynyt haluisin kanssa :) rapsutuksia karvakuonolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna <3 Tulkaahan pian kylään! Kangas on vanhaa. Yhden ystävän mummon mökin vanhat verhot. Nimeä en tiedä.

   Poista

Tassunjälki olisi mukava.