keskiviikko 26. elokuuta 2015

kettuja, reppuja.Kettureppu, Fjällräven kånken, tuo reppu joka vilisee katukuvassa nykyään hyvin tiuhaan ja jatkuvasti, sellaisen minäkin hankin uuden. Minulla on kettureppuja jo kolme, viininpunainen, keltainen ja nyt uusimpana musta. 

Tämän uusimman myötä minulle muistui muisto, joka nyt jo naurattaa. En ole koskaan ollut  mitenkään trendien perään ja oikeastaan minua ei ole kiinnostanut ollenkaan mikä vaate tai asuste on suosiossa, varsinkaan näin aikuisena, nuorempana tai vanhempana aikuisena. Oman makunsa tiesi myös ylä-asteikäinen Miia, jolle äiti erehdyksessä suosittele nappiverkkareita 90-luvun puolivälin jälkeen. Tuolloin otin jalat alleni paikallisessa vaatekaupassa ja ovet paukkuen hävisin takavasemmalle. Käytävät vain raikasin kun julistin " etten halua samanlaisia kuin kaikilla muilla. " Kettureppu oston myötä samaa ajatusta myös pienesti hiipi mieleeni, mutta hitsi : olen käyttänyt näitä reppuja jo monta vuotta ja käytän edelleen nyt ja varmaankin myös silloin kuin näiden suurin suosio laskee. Näitähän tulee, näitähän menee, mutta tässä vaiheessa tiedän jo aika mukavasti mistä itse tykkään.

Niin ja sitten sellainen ikuisuushaave on tullut taas mieleeni : Vaatteiden ompelu. Kyllähän nyt osaan ommella hyvinkin suoraan tai muuten jotain pientä, mutta että vaatteita, saati vaatteiden kaavoitusta. Vaatteiden tekemisen taidon haluan opetella ehdottomasti vielä joku kaunis päivä ja hurauttaa tuhannen tunikaa, mekkoa ja puseroa. Sellaisia, joita ei tule jatkuvasti vastaan. Niimpä niin :)

Alla kuva näistä niin ihanista repuista ja laitetaanpa samaan syssyyn kuva myös kengistä, joilta kaduilla ei vain voi välttyä ja joille olen aikalailla merkkiuskollinen, vaikken merkeistä niin juuri muuta tiedäkkään.Tämän kuvan myötä lähdin illaviettoihin tässä taannoin kesällä..


Lauantaina on muuten taas yksi ehdoton lempparitapahtumani ikinä : Siivouspäivä ( klik ) kirpputori. Itse lähden tapahtumaan myyjäksi tälläkin kertaa ja suositten lämmöllä valtakunnalista tapahtumaa jokaiselle kynnelle kykenevälle, joka kirpputoreista yhtään perustaa.

Mukavia elokuun viimeisiä päiviä tänne poikkeaville. Itselle syksykin on taas jo tervetullut. Syksy, syksyn ruska, villasukat, kynttilät, leivinuunin lämpö..

15 kommenttia:

 1. Minussa asuu niin vastarannan kiiski, että kånkenit ovat pysyneet kaupassa (aika pikkumaista tiedän), vaikka ne ovatkin kivoja. Jännä että joitakin asioita ei vaan voi hankkia kun niitä on kaikilla ja toisissa asioissa taas ei haittaa yhtään (string-hylly, converset, marimekon kipot).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo menee herkästi minullakin noin. Kånkenit, marimekot ja converset on, mutta toisaalta taas just esim string hyllyä en välttämättä halua :)

   Poista
 2. Voi että määki himoisin lisää kettureppuja, omistan vain yhden keltaisen.. Ihanat kuvat taas, ah!

  VastaaPoista
 3. Ihania ovat nuo kettureput! Itse moisesta haaveilen, mutta en tahtoisi uutena kaupasta ostaa, sillä odottelen, josko kävisi tuuri ja löytäisin omani kirpparilta sopuhintaan (voi olla, että odottelen siihen asti, kunnes ne poistuu muodista :D) Olisipa kyllä ihanaa, kun olisi vaatteiden ompelutaito hyppysissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luulisi kirpuiltakin löytyvän joku väli, kun katukuvassa näkyvät joutaa eteenpäin. Peukkuja löytämiseen :)

   Poista
 4. Kyllä sinulta varmasti vaateidenkin ompelu sujuu! Hyvään alkuun pääsee, kun osallistuu jollekin ompelukurssille esim. työväenopistossa. Hyvän kaavan kun löytää, niin sitä hiukan muuttelemalla ompeleekin monta kivaa juttua. Itse olen myös tällainen oman tien kulkija vaatetrendeissä :) Aina on kiinnostanut muotia enemmän se yksilölinen pukeutuminen. Ihana uusi reppu! Upeaa loppuviikkoa ja onnea lauantain myynteihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vain saada aikaiseksi mennä ja harjoitella. Sinä ja te muut taiturit olette hyviä motivoimaan :)

   Poista
 5. Multakin löytyy Kånken mustana ja keltaisena. Just näppärän kokoinen reppu vähän joka tarkoitukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on hyvä. Ihana kun olet uutena komentoijana käynyt ja jättänyt viestinkin :)

   Poista
 6. IhAna Kånken. Itselläkin joskus ollut, vaan olen sellainen kassialma, joka kantaa kaiken mukanaan, etten yhdellä selviäisi.... Keltaisesta olen haaveillut -kuten myös uusista saappaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin tämän uusimman just sen takia, että mahtusi enemmän hynttyitä mukaan. Yleensä kuljetan pikkuruisia nahkalaukkuja mukana ja sitten niiden sisällä on pussia ja nyssäkkää tarvittaessa lisäksi :)

   Poista
 7. Heiiii, jos tykkäät vastailla tämmöisiin, niin blogissani olisi sinulle liuta kysymyksiä ;) http://www.lily.fi/blogit/inkaliljoja/haasteita-ja-kiitoksia

  VastaaPoista
 8. Ihana lukea, miten samanlaisia ajatuksia :) Mä ostin keväällä ompelukoneen ajatuksella, että tästä se lähtee, erinäisten sisusutusjuttujen ja vaatteiden ompelu. Vielä se tosin odottaa itseään, mutta hiljaa hyvä tulee. Kettureppu löytyy täältäkin (tummanvihreä, ihan huippu) ja converset (öö, onhan niitä vissiin jopa muutamat). Pirteää syyskuista viikonloppua :) Terkuin Ninni

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.