perjantai 25. heinäkuuta 2014

Lennä, lennä leppäkerttu

Voi sentään, meille lennähti tälläiset kesän terveiset pihaan tänään. Vadelmapuskien vahdiksi he lennähti, mutta tässä vielä siipiään kuivattelee nurmikolla. Kyllä nuita puskia sietääkin vahtia, kun kaikki kolme vadelmaa on kuitenkin jo nähtävissä.. Kertut on huiskastu ihan talomaalien jämillä ja kiviä löytyy meidän pihalta enemmän kuin olisi tarvekkaan.Kasvuun on humahtanut myös omenat..


Basilikat..


Tomaatit..


Metsämansikat..


Kasvussa on vähän muutakin yhtä ja toista, mutta ei nyt kaikesta samaan syssyyyn.

Meidän pihalla on pitkin kesää näkynyt nappulamestari vähintään kerran päivässä ja nyt hän on saanut ystävänkin <3 Ja ehei, nämä kaverit ei ole ( toistaiseksi ainakaan ) tehneet tuhoja. Ja totta : Meidän piha on aika villi joiltakin osin..


Sisällä on kaksi hyvinkin vainun saanutta, helteistä väsynytttä ystävää. Väsynyttä, mutta onnellisina siitä, että mamma on taas kotona. Kintereillä kulkee nämä kaverit taas ja kokoajan..


Huhhei hellettä, nyt sisällä tuulettimen alla. Mukavaa viikonloppua kaikille :)

15 kommenttia:

 1. Lapsuus tulee mieleen noista kivileppiksistä. Meillä maalattiin noita saarimökin kaunistukseksi :) Mahtavaa satoa saat omalta pihalta. Olen kyllä kade tosta basilikasta jonka kasvatuksessa en ole koskaan onnistunut. Ihanat koirakaverit. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellekkin tulee lapsuus mieleen, vaikken niin edes tiedä mistä yhteydestä. Minulla on toinen basilika kaupan ja toinen on otettu kaupan basilikasta oksana juurtumaan ja siitä sitten istutettu. Noin juurruttamalla ja sitten istuttamalla olen itse onnistunut hyvinkin.

   Poista
 2. Onpas täällä kivoja kesätunnelmia. Tekisi jo mieli metsämansikkajahtiin. Mietin tässä myös, kaipaisiko meidän piha leppäkerttuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kasvaa kivasti tuota metsämansikkaa pihalla. Ja voi kyllä luulen, että teidänkin pihalle mahtuisi leppäkerttu tai pari :)

   Poista
  2. Meillä kasvaa metsämansikkaa kivasti pihassa. Niin ja sitten luulen, että leppäkerttu tai pari majottuisi mieluusti myös teidän pihaan :)

   Poista
 3. Meille ei näytä tulevan ompun omppua tänne mökille, mutta onneksi uuden talon pihalla on suuri omppupuu, joka näyttää satoa tuottavan.
  Voi noita emäntäänsä kaivanneita kavereita. Suloiset leppikset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei viime vuonna tullut kuin muutama omena, mutta tänä vuonna enemmän kuin kylliksi. Herkästi kai omenakin jättää välillä välivuosia. Kävi todella ikävästi tänään kun omena katkaisi paksun oksan yhtäkkiä. Oli tukilauta ja kaikki, mutta ilmeisesti painoa oli kuitenkin liikaa.

   Poista
 4. Kivoja kuvia ja nuo leppikset on IHANIA, ihan tuli jälleen lapsuus mieleen kun niitä maalasimme :)!

  VastaaPoista
 5. kivoja leppäkerttuja nurmikolla!!

  VastaaPoista

Tassunjälki olisi mukava.